5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ο Ντιέγκο Κόστα οδηγεί την Τσέλσι στον τίτλο

Ο Ντιέγκο Κόστα οδηγεί την Τσέλσι στον τίτλο

By on 17 Δεκεμβρίου, 2016 0 810 Views

Ντιέγκο Κόστα, ο παίκτης που πήρε στις πλάτες του την Τσέλσι, άφησε πίσω την απογοητευτική χρονιά και την οδηγεί στην κούπα! Μια ευκαιρία χρειάστηκε για να σκοράρει, να ρίξει στο καναβάτσο την Κρίσταλ Πάλας (1-0) και να στείλει την ομάδα του στο +9 από Αρσεναλ και Λίβερπουλ. Ο Ισπανός έφτασε ήδη τα 13 γκολ στην Premier League, όταν πέρσι σε όλη τη σεζόν είχε 12, ενώ έχει και πέντε ασίστ. Ηταν το 50ο του τέρμα με τα Μπλε και ο Αντόνιο Κόντε είδε την ομάδα του να κάνει το 11 στα 11 και να ισοφαρίζει το ρεκόρ του 2009. Στις 26 του μήνα υποδέχεται τη Μπόρνμουθ, χωρίς όμως τους τιμωρημένους Κόστα, Καντέ. Στον αντίποδα, η Πάλας υπέστη την 22η ήττα της στο 2016, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στη χρονιά.

Χωρίς ρυθμό το α’ μέρος, με τους γηπεδούχους να τα πηγαίνουν εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ όποτε έβρισκαν χώρους απειλούσαν. Στο 21′ ο Κέλι έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά με τον Πάντσεον να μην πιάνει καλά το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι Μπλε αδυνατούσαν να απειλήσουν, ενώ το κέντρο της άμυνας παρουσίαζε αρκετά κενά. Μάλιστα, στο από σέντρα του Κέλι, ο ΜακΑρθουρ άουτ έχασε σημαντική ευκαιρία. Ωστόσο, η ομάδα του Κόντε χρειάστηκε μόλις μια φάση να σκοράρει. Στο 44′ ο Αθπιλικουέτα έκανε τη σέντρα και ο Ντιέγκο Κόστα με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0!

Οι Μπλε με την ψυχολογία στα ύψη πήραν τον έλεγχο στην επανάληψη και είχαν το πάνω χέρι. Η είσοδος του Φάμπρεγας την έκανε πιο ουσιαστική και από το 65′ μέχρι το 73′ οι Μπλε είχαν πέντε τελικές προσπάθειες. Δυο ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, αλλά τόσο στο 69′ όσο και στο 72′ Φάμπρεγας και Καντέ δε μπόρεσαν να νικήσουν τον Χένεσι. Στο 84′ οι Μπλε βρέθηκαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά η φαουλάρα του Αλόνσο τράνταξε το δοκάρι.

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Γουόρντ, Νταν, Ντελανεϊ, Κέλι (84′ Φράιερς), ΜακΆρθουρ, Καμπάιγ (79′ Κάμπελ), Λέντλεϊ, Πάντσεον (77′ Τάουνσεντ), Ζαχά, Μπεντέκε

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες (79′ Ιβάνοβιτς), Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν (64′ Φάμπρεγας), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα (89′ Μπατσουαγί)