3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η διοργάνωση της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016 στην Κύπρο μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη

Η διοργάνωση της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016 στην Κύπρο μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη

By on 27 Δεκεμβρίου, 2016 0 867 Views

Τα επιτυχή αποτελέσματα της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η πραγματοποιήθηκε την περίοδο 19 – 25 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάστηκαν σε διάσκεψη τύπου την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ Κλεάνθη Γεωργιάδη στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Δρ. Γιώργου Παμπορίδη.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα αριθμητικά αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης αποδεικνύουν ότι η συντονισμένη δουλεία που γίνεται μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών της αποδίδει στο μέγιστο, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού τη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη. Το Σεπτέμβριο, σε 31 ευρωπαϊκά κράτη διοργανώθηκαν 15.000 δράσεις στις οποίες συμμετείχαν περίπου».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ευαρέσκεια του Οργανισμού για το γεγονός ότι στην πρόσκληση του ΚΟΑ ανταποκρίθηκαν όλοι βασικοί συντελεστές αυτής της διοργάνωσης.  Στην Κύπρο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 108 δράσεις, στις οποίες υπολογίζεται ότι  συμμετείχαν δωρεάν γύρω στους 113,430 συμπολίτες μας.  Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για τη διοργάνωση αρκετών δράσεων δεν απαιτήθηκε οποιοδήποτε κόστος ή ήταν χαμηλού κόστους. Το συνολικό κόστος διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Κύπρο ανήλθε στις € 75,737  εκ των οποίων το 80% αποτέλεσε τη χρηματοδότηση από την Επιτροπή και το 20% τη συνεισφορά του Οργανισμού.

Φέτος, ο ΚΟΑ εστίασε  περισσότερο στην εκστρατεία επικοινωνίας της Εβδομάδας με τη δημιουργία της Εθνικής Ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (www.beactive.cy) η οποία συνέβαλε σημαντικά στην προβολή των δράσεων της Εβδομάδας αλλά και στην άμεση ενημέρωση όλων των πολιτών ενώ καθιέρωσε για πρώτη φορά τα Εθνικά Βραβεία #BeActive Awards, των οποίων τα αποτελέσματα επιβραβεύθηκαν κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τύπου.

Ο κ Γεωργιάδης αναφέρθηκε ευχαρίστησε τους τρεις Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016, κ.κ. Γιώργο Αχιλλέως, Κυριακή Κουττούκη και Γιάγκο Γεωργίου καθώς επίσης και τα πέντε μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ANTENNA, MEGAONE,  SIGMA, Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και ALPHA Κύπρου τα οποία στήριξαν επικοινωνιακά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετισμό απεύθυνε η κα Κάλλη Χατζηιωσήφ Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι το Υπουργείο, ως ο κατ΄εξοχήν αρμόδιος φορέας για την παιδεία και τον αθλητισμό, στήριξε και υιοθέτησε τη συγκεκριμένη διοργάνωση ως ένα από τους σημαντικότερους εταίρους-συνεργάτες, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξη και το ενδιαφέρον του στον τομέα του αθλητισμού, διοργανώνοντας της μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες δραστηριότητες αφού σε αυτές συμμετείχαν πέραν των 85.000 μαθητών. Μέσα από τη δράση του «School Sports Day» τα σχολεία όλων των βαθμίδων, αποτέλεσαν κυψέλες αθλητικής δημιουργίας μέσα από ένα  πολύπλευρο, πολυσχιδές και ελκυστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης τιμήθηκαν και απονεμήθηκαν τιμητικά έπαθλα στους 48 φορείς που συμμετείχαν ως κύριοι διοργανωτές δράσεων κατά την περσινή διοργάνωση, στους Πρεσβευτές και στους Χορηγούς Επικοινωνίας, ενώ έγιναν και οι απονομές των Εθνικών Βραβείων #BeActive Awards 2016.

Στη διάσκεψη τύπου συμμετείχαν  ο Αντιπρόεδρος του  ΚΟΑ κ Δημήτρης Λεοντής, το Μέλος ΔΣ  κα Καίτη Λουκαϊδου Χατζήκυριακου και ο Αν. Γενικός Διευθυντής κ Φίλιππος Σοφοκλέους, οι οποίοι απένειμαν τιμητικά έπαθλα και βραβεία.