4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024

Βελτίωση, νίκη και ανάσα για την Ανόρθωση

By on 3 Ιανουαρίου, 2017 0 885 Views

Ανάσα πήρε η Ανόρθωση με νίκη 2-0 στο Παφιακό επί της ΑΕΖ βελτιώνοντας την θέση της στην βαθμολογία αλλά και την εικόνα της σαν ομάδα ,ελπίζοντας ότι θα διεκδικήσει είσοδο στην πρώτη εξάδα. Δεν ήταν εύκολη η νίκη της Ανόρθωσης αλλά σίγουρα είναι δίκαιη και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη σε έκταση αν οι επιθετικοί της είχαν ευστοχία συνάμα με την πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα της ΑΕΖ Σωφρονίου ,ο οποίος έχασε την έξοδο στο δεύτερο γκολ αλλά ήταν βασικός υπαίτιος με 3-4 αποκρούσεις στον περιορισμό του σκορ.
Ο Πελέ που πήρε την θέση του Ράγιος ανταποκρίθηκε απόλυτα στον ρόλο του στο Α΄ ημίχρονο όπου άνοιξε στο 5΄το σκορ με απευθείας φάουλ ενώ απείλησε με σουτ, απευθείας κόρνερ και μοίρασε παιγνίδι. Στο β΄ ημίχρονο κακώς δέχθηκε κίτρινη από τον διαιτητή σε μια φάση που δεν έκανε καν φάουλ αλλά υποδειγματικό τάκλιν. Στο β΄ ημίχρονο ανέβηκαν Ίσμα Γκονζάλβες και Καρλίτος απειλώντας την εστία της ΑΕΖ και αφού χάθηκαν ευκαιρίες για το 0-2 και το παιγνίδι παράμενε ανοικτό στο 70΄ο Καρλίτος μετά από σέντρα του Σάντος και άστοχη έξοδο του Σωφρονίου πέτυχε το 0-2 διώχνοντας το άγχος από τον κόσμο της Ανόρθωσης αφού η εικόνα του αγώνα δεν ενέπνεε πλέον ανησυχία.
Η Ανόρθωση κράτησε με σχετική άνεση το αποτέλεσμα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα .Δεν εντυπωσίασε αλλά έδειξε βελτίωση σε όλους τους τομείς. Πήρε βαθμολογική ανάσα ωστόσο ακολουθούν δύσκολα παιγνίδια με ΑΕΚ,ΑΕΛ, Ομόνοια και Ερμή μέσα στον Ιανουάριο και θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και βελτίωση για να πλησιάσει την εξάδα.
Ερωτηματικά προκάλεσε η αλλαγή του Κολούνγκα για λεπτά μόνο μετά την είσοδο του στον αγώνα.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαμμίδης/Καλντερόν, Πελέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαράλαμπος Σκαπούλλης

ΒΟΗΘΟΙ: Αριστείδης Χρίστου, Χαράλαμπος Γεωργίου

ΑΕΖ: Σοφρωνίου, Κατσής, Οζίας, Βιγιαφάνε, Σάσι, Κυριάκου (62΄ Ανδρέου), Στυλιανού, Σεμέδο, Φελισιέν, Μαμμίδης (87΄ Παρασκευά), Ντο Σάντος (78΄ Σκόπλιακ).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Αγκιλάρ, Ερέρο, Σάντος, Καλντερόν, Βίκτορ, Πελέ, Σίβου (73΄ Οικονομίδης), Γκονσάλβες, Καρλίτος, Καμπρέρα (79΄ Κολούνγκα-86΄Κυριάκου)).