5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανόρθωση – ΑΕΚ: Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ έστω και δύσκολα!

Ανόρθωση – ΑΕΚ: Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ έστω και δύσκολα!

By on 7 Ιανουαρίου, 2017 0 615 Views

Με γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι στο 6ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Ανόρθωσης και επέστρεψε στις επιτυχίες αλλά και την κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την ήττα της ΑΕΛ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με γκολ για την ΑΕΚ καθώς μετά από ανατροπή του Τέτε από τον Κόπριβετς (δεν ξεκαθαρίζει ο τηλεοπτικός φακός αν υπήρχε παράβαση) ο Τρισκόφσκι μόλις στο 6′ έβαλε την ομάδα της Λάρνακας μπροστά στο σκόρ.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά καλός παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένταση και εκνευρισμός, κυρίως από πλευράς Ανόρθωσης για τα πολλά φάουλ που έγιναν κυρίως στον Καλό αλλά δεν βγήκαν οι κίτρινες κάρτες. Το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, που φορτώθηκαν και νωρίς 4 κίτρινες κάρτες. Η ΑΕΚ ήταν αρκετά επικίνδυνη στις επιθέσεις της όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο άλλο γκολ και έτσι το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ανόρθωση να μπαίνει πολύ δυνατά και να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ καθώς μετά από μπαλιά του Σάντος, ο Σίβου αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στην συνέχεια ο Λέβι άλλαξε τον τακτικό σχηματισμό για την ομάδα της Αμμόχωστου σε 4-4-2 η οποία έγινε αρκετά πιο επιθετική και διεκδικητική στον αγώνα περιορίζοντας την επιθετικότητα της ΑΕΚ σε μεγάλο βαθμό.

Παρά την προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου που ήταν αρκετά καλή για την Ανόρθωση δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με την ΑΕΚ να κρατά την πολύτιμη νίκη με 0-1 από το γκόλ πέναλτι του Τρισκόφσκι και να επιστρέφει στις νίκες μετά την βαριά εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Απόλλωνα.

Η ΑΕΚ με την νίκη της ανέβηκε στους 42 βαθμούς, με την Ανόρθωση να μένει στους 21.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Αγκιλάρ, Ερέρο, Σάντος, Καλντερόν (51΄ Γκάμπριελ), Βίκτορ, Σίβου, Πελέ (59΄ Κυριάκου), Ίσμα, Καλό (63΄ Κολούνγκα), Καμπρέρα

ΑΕΚ: Μίνιο, Τρουγιόλς. Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν (85΄ Άλβες), Τέτε (23΄ Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι (90΄ Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς. Γκαρίδο, Λαμπάν.