4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επίσημη επιβεβαίωση από την ΦΙΦΑ για το νέο Μουντιάλ

Επίσημη επιβεβαίωση από την ΦΙΦΑ για το νέο Μουντιάλ

By on 11 Ιανουαρίου, 2017 0 785 Views

Το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε ομόφωνα χθες την αύξηση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 από 32 σε 48.

Με την αύξηση των ομάδων, αλλάζει και ο τρόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης της διοργάνωσης. Στην πρώτη φάση, θα δημιουργηθούν 16 όμιλοι των τριών ομάδων. Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση των “32” και θα αγωνιστούν σε νοκ άουτ αγώνες, μέχρι να φτάσουμε στον τελικό.

Στην ανακοίνωση της η FIFA, τονίζει πως με το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί, θα αυξηθούν οι συνολικοί αγώνες της τελικής φάσης του Μουντιάλ, όμως, δεν θα μειωθεί η περίοδος ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών και ούτε οι ομάδες θα υποχρεούνται να απελευθερώσουν ενωρίτερα τους ποδοσφαιριστές τους σε σχέση με το τι συμβαίνει με τα σημερινά δεδομένα.

Επίσης, ο μέγιστος αριθμός αγώνων που θα δώσει μια χώρα που θα φτάσει μέχρι τον τελικό είναι επτά, όπως συμβαίνει και με τις 32 ομάδες.

Στις επόμενες του συνεδρίες το συμβούλιο της FIFA θα αποφασίσει και στις αλλαγές που θα προκύψουν για τον αριθμό των χωρών που προκρίνονται στην τελική φάση του Μουντιάλ από κάθε Ήπειρο.