5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση – Ομόνοια: Πολύ σκληρή για να πεθάνει

By on 21 Ιανουαρίου, 2017 0 794 Views

Η Ανόρθωση φιλοξενησε την Ομόνοια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο ντέρμπι που ανοίξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 2-2.

Η Ομόνοια μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα στο 2΄ ο Μαργκάσα με πλασέ μέσα από την περιοχή ανοίξει το σκορ για την Ομόνοια. η ομάδα του Τζόν Κάρβερ πέτυχε το ιδανικό ξεκίνημα, με την Ανόρθωση αν προσπαθεί, για να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση. Ο Παναγιώτου βρήκε χαμηλά στο πόδι τον Καρλίτος στην περιοχή αλλά ο διαιτητής λανθασμένα δεν υπέδειξε πέναλτι για την Ανόρθωση στο 12 λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια κατάφερε να διπλασιάσει τα τερματά της στο 65’ μετά από σέντρα του Νταρμπισάιρ ο αφύλακτος Χριστοφή με κεφαλιά στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-2 για την Ομόνοια, όμως η Ανόρθωση δεν είχε παίξει ακόμη το τελευταίο της χαρτί.  Αρχικά η Ανόρθωση μείωσε στο 70’ με εκτέλεση φάουλ από τον Κολούνγκα, και ο Ζοάο Βίκτορ με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Στο 78΄και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Κολούνγκα, ο Καλδερόν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.Ο Κόπριβετς με εκπληκτική απόκρουση στο 90 κράτησε το 2-2

Στο τέλος η Ανόρθωση παρά τις πολλές απουσίες πήρε δίκαια τον βαθμό αφού ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα ενώ από την πλευρά της η Ομόνοια μπορεί να μέμφεται μόνο τον εαυτό της αφού προηγήθηκε 0-2 και δεν κράτησε τη νίκη.Ο Λέβι δεν είχε ευχέρεια για δεύτερη αλλαγή ενλω ο Κάρβερ άργησε να φρεσκάρει την ομάδα του με αλλαγές.Παράπονα απο τα σφυρίγματα του Νικολαίδη έχει η Ανόρθωση καθώς και απο το βοηθό Π.Χαραλάμπους που υπέπεσε σε 2-3 σοβαρά λάθη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Καλδερόν, Γκιγιέρμε, Αγκιλάρ, Ερέρο, Σίβου, Ζοάο Βίκτορ, Οικονομίδης (65′ Κολούνγκα), Γκάμπριελ, Καρλίτος, Γκονσάλβες.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Καρλίτος, Παναγιώτου, Όρσουλιτς, Βύντρα, Φλορέσκου (83′ Κλέιτον), Μαργκάσα, Κατελάρης, Χριστοφή, Σέρινταν (90′ Κύπρου), Νταρμπισάιαρ.