28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόλλων – Ομόνοια: Τεράστια πρόκριση για τον Απόλλωνα (με το έτσι θέλω οι οπαδοί της Ομόνοιας διέκοψαν τον αγώνα)

Απόλλων – Ομόνοια: Τεράστια πρόκριση για τον Απόλλωνα (με το έτσι θέλω οι οπαδοί της Ομόνοιας διέκοψαν τον αγώνα)

By on 22 Φεβρουαρίου, 2017 0 932 Views

Ολοκληρώθηκε η επαναληπτική αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola μεταξύ του Απόλλωνα και της Ομόνοιας. Μεγάλη νικήτρια η ομάδα της Λεμεσού με 3-1, εξασφαλίζωντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλου. Μετά το δεύτερο γκολ μερίδα οπαδών της Ομόνοιας αντέδρασαν για την εικόνα της ομάδας τους και διέκοψαν τον αγώνα για ένα 5΄λεπτο περίπου. Στο τέλος και πάλι οι οπαδοί των πρασίνων με το έτσι θέλω έδωσαν οριστικό τέλος στην αναμέτρηση, με την Ομόνοια πλέον να έχει ακόμη ένα πονοκέφαλο πέραν του αποκλεισμού από τον θεσμό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά τον επαναληπτικό, με τον Μαγκλίτσα στην πρώτη φάση στο 7′ – να κατεβάζει ωραία στην περιοχή και να πλασάρει τον Κρέσιτς για το 1-0. Στο 26΄ο Απόλλωνας έφτασε σε ακόμα ένα γκολ, μετά από τραγικό λάθος του Βύντρα, χάρισε την μπάλα στον Ντα Σίλβα, ο οποίος πέρασε και τον Κρέσιτς και στη συνέχεια σκόραρε στην κενή εστία για το 2-0.  Η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι στο 45+1 σε ανατροπή του Κλέιτον από τον Ρομπέρζ, με τον αμυντικό του Απόλλωνα αποβάλλεται. Ο Σέρινταν εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε σε 2-1.

Η Ομόνοια απείλησε πρώτη στo δεύτερο μέρος με τον Ντάρμπισαϊαρ στο 55′ να αποφεύγει και τον Βάλε αλλά από πλάγια να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή με σουτ του Μαγκλίτσα που αστόχησε. Στο 66′ ο Παναγιώτου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Ντα Σίβλα που έφευγε μόνος, και δύο λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας πέτυχε το 3-1  με τον Ζοάο Πέδρο. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα να είναι στην επόμενη φάση του Κυπέλου.

Ο αγώνας θα κριθεί στη Δικαστική μετά την διακοπή στο 83΄, όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κατακύρωση της νίκης υπέρ του Απόλλωνα και την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς η Ομόνοιας ήταν κατώτερη των περιστάσεων και αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου.

Απόλλων: Βάλε, Σέρτζιο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες (43′ Βασιλείου), Σακέτι, Χάμπος, Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο (46′ Πελαγίας), Πέδρο, Μαγκλίτσα

Ομόνοια: Κρέσιτς, Καρλίτος (63′ Τουρέ), Βύντρα, Σοϊλέδης, Παναγιώτου, Μαργκάσα, Μπρέβελντ, Κλέιτον, Σέρινταν (63′ Αζίζ), Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ