18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Απόλλων – ΑΠΟΕΛ: Ο Απόλλωνας έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου…

Απόλλων – ΑΠΟΕΛ: Ο Απόλλωνας έβαλε φωτιά στην μάχη του τίτλου…

By on 27 Φεβρουαρίου, 2017 0 615 Views

Ο Απόλλωνας υποδέχθηκε το ΑΠΟΕΛ στο μεγάλο ντέρμπι του Τσιρείου με το οποίο ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta. Ο Απόλλωνας πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 με γκόλ του Άντον Μάγκλιτσα στο 43′ και του Πέδρο στο 90+6.
Το φινάλε στο ντέρμπι του Τσιρείου ήταν συγκλονιστικό με δραματική εξέλιξη.Ενώ το ΑΠΟΕΛ πίεζε για να ισοφαρίσει στο 95΄άγγιξε το 1-1 όταν ο Βινίσιους απέκρουσε στην γραμμή όπως έγινε και σε μια φάση στο 80΄,ο Απόλλωνας βγήκε στην αντεπίθεση και με τον Πέδρο πέτυχε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.
Καλύτερος ο Απόλλωνας στο Α΄ημίχρονο αλλά χωρίς πολλές φασεις. Το απιγνίδι ήταν νευρικο με πολλά φαουλ απο τις δύο ομάδες και ένταση…Το γκολ του Απόλλωνα ήρθε από μπαλιά του Πέδρο και λάθος του Αστίθ.Η μπάλα κατέληξε στον Μαγκλίτσα ο οποίος έκανε προσποίηση στον Μιλάνοφ, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε την μάχη στο κέντρο με τον Κάνιας να μην καλύπτει το κενό του Βινίσιους. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος σε ολόκληρο το πρώτο μέρο, ήταν η ομάδα που κράτησε μπάλα, η ομάδα που πίεσε, και κατάφερε να σκοράρει σε σημαντικό χρονικό σημείο ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν είχε φρεσκάδα ούτε αποφασιστικότητα.

Στατιστικά α΄ μέρους:
Κατοχή: 57%-43%
Τελικές: 2(1)-2(0)
Κόρνερ: 4-0

Στο  δεύτερο μέρος το ΑΠΟΕΛ ξεκινησε καλύτερα και ζήτησε την ισοφαριση, με τον Γιαμπερε να περνά ως αλλαγή και να κλείνει τα κενα στην αμυνα. Ανεβηκε ο Κάνιας και βοήθησε στο να πάρει το κεντρο το ΑΠΟΕΛ που ειχε δοκαρι με τον Κάνιας στο 52′. Αρκετά νευρα και η ενταση μεταξυ των παικτων και στο δεύτερο μέρος, με δυνατες μαχες . Το ΑΠΟΕΛ άσκησε μεγάλη πίεση με την είσοδο των Γιαννιώτα και Εφραίμ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες αλλά ο Απόλλωνας πέτυχε το 2-0 στο 90+6 με τον Ζοάο Πέδρο. Το ΑΠΟΕΛ φάνηκε κουρασμένο, από την υπερπροσπάθεια και την πρόκριση στο Europa League, με τον Απόλλωνα να κρατά την νίκη μέχρι τέλους με νύχια και δόντια και να βάζει φωτιά στην μάχη του τίτλου.

Ο διαιτητής είχε δύσκολο έργο σε ενα σκληρό αγώνα με πολλούς παίκτες να προκαλούν ένταση. Ίσως να του ξέφυγαν κάποιες κάρτες αλλά δεν εκανε οποιοδήποτε λάθος σε κρίσιμη φάση.Θα μπορούσε να βγάλει και άλλες κάρτες ωστόσο αρκετοί παίκτες και από τις δύο ομάδες είχαν προκλητική συμπεριφορά και αυτοί χάλασαν τον ρυθμό του αγώνα.

Απόλλων: Βάλε, Σέρτζιο, Χάμπος, Βίνισιους, Βασιλείου, Σακέτι, Μπεντόγια (62′ Σεμέδο), Ντα Σίλβα, Πέδρο, Σαρδινέρο (78′ Παπουλής), Μάγκλιτσα (45′ Γκίε)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ (46′ Γιαμπερέ), Ιωάννου, Μοράις, Κάνιας, Βάντερ (77′ Εφραίμ), Αλωνεύτης (68′ Γιαννιώτας), Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου

Κίτρινες: Μάγκλιτσα, Σαρδινέρο (4η), Σακέτι (6η), Βασιλείου, Παπουλής / Κάνιας, Γιαννιώτας (4η)