4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024

Η Championship ξεπέρασε τη La Liga!

By on 1 Μαρτίου, 2017 0 668 Views

Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενδεχομένως και ακόμα πιο αμφίρροπη από την Πρέμιερ Λιγκ με τις ομάδες και τις καταστάσεις που διαμορφώνονται!

Αυτή τη στιγμή, έχει καταφέρει να προσελκύσει πλήθος 7,9 εκατομμυρίων φιλάθλων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, πράγμα που κάνει την Τσάμπιονσιπ το τρίτο κατά σειρά πρωτάθλημα στη σχετική λίστα παρουσίας κόσμου στην Ευρώπη, ξεπερνώντας και την Πριμέρα Ντιβισιόν!

Πρώτο παραμένει η Πρέμιερ Λιγκ με τα 9,2 εκατ.φιλάθλους κι έπειτα έρχεται η γερμανική Bundesliga των 8 εκατομμυρίων οπαδών.

Τα 7,9 εκατομμύρια της Τσάμπιονσιπ, ξεπερνούν κατά 1,3 εκατομμύριο την ισπανική La Liga, των αστέρων όπως οι Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπέιλ.

Ιταλία και Γαλλία ολοκληρώνουν την εξάδα, με τη Serie A να έχει μετρήσει 5,6 εκατομμύρια οπαδούς και τους Γάλλους να βρίσκονται στα 5,5 εκατομμύρια.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε παιχνίδι της Τσάμπιονσιπ, το οποίο παρακολούθησε πολύ μεγαλύτερος σε αριθμό, κόσμος, από το ματς της Άρσεναλ απέναντι στη Μπάγερν στο Μόναχο, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα, τη νίκη (2-0) της ομάδας του Μπενίτεθ επί της Λιντς, τον περασμένο Νοέμβριο, παρακολούθησαν από την τηλεόραση 826.000 θεατές, σε αντίθεση με τον αριθμό των 584.000 τηλεθεατών του διασυρμού των «κανονιέρηδων» από τους Βαυαρούς!