27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ρεάλ έσωσε τον βαθμό με 10 αλλά …το πρωτάθλημα ξανάρχισε

Η Ρεάλ έσωσε τον βαθμό με 10 αλλά …το πρωτάθλημα ξανάρχισε

By on 2 Μαρτίου, 2017 0 1075 Views

Την Κυριακή έκανε το εκπληκτικό και μετέτρεψε το εις βάρος της 2-0 από την Βιγιαρεάλ, σε 2-3. Τώρα, υποδεχόμενη την Λας Πάλμας η Ρεάλ έκανε πάλι κάτι τρελό. Από εκεί που προηγήθηκε 1-0, βρέθηκε τελικά σοκαρισμένη στο 1-3, στο πρώτο ματς που δέχτηκε τρία εντός έδρας με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο και τελικά με δύο γκολ του Ρονάλντο έκλεψε την ισοπαλία (3-3), παίζοντας με 10 παίκτες από το 48′.

Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 8′ αν και ο Ισκο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Χάβι Βάρας, ήταν οφσάιντ. Ωστόσο, ενώ όλοι φαντάστηκαν ότι οι γηπεδούχοι θα καθάριζαν, συνέβη το εντελώς αντίθετο. Δύο λεπτά αργότερα ο Τάνα έκανε απίστευτο ξεμαρκάρισμα από τον Σέρχιο Ράμος και το ολκλήρωσε με σούπερ βολές για το 1-1. Καθαρή φάση στο α’ μέρος δεν είχαν οι Μερένγκες και έτσι πήγαν στην ανάπαυλα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπέιλ έκανε χαζομάρα χωρίς λόγο (48′). Κυνήγησε τα πόδια του Βιέρα. Πήρε κίτρινη και μετά τον έσπρωξε, για να αποβληθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2008). Τα χειρότερα θα ακολουθούσαν. Στο 55′ ο Σέρχιο Ράμος έκανε αψυχολόγητη βουτιά με τα χέρια στην μπάλα εντός περιοχής και ο Βιέρα ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε.

Και σα να μην έφταναν αυτά, με όλη την Ρεάλ μπροστά, ο Μπόατενγκ βγήκε στην κόντρα, βρέθηκε να καλπάζει μόνος του από το κέντρο (60′), πρόλαβε την έξοδο του Κέιλορ Νάβας και πλάσαρε σε κενή εστία για το τρίτο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σέρχιο Ράμος με εξ επαφής προβολή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην κόντρα ο Νάβας έσωσε τους γηπεδούχους από το τέταρτο, σταματώντας τον Χεσέ.

Στο 70′ ακυρώθηκε μάλλον λανθασμένα ως οφσάιντ γκολ του Μοράτα και ενώ η Λας Πάλμας συνέχιζε να απειλεί ταχύτατα στις αντεπιθέσεις. Ο Μπενζεμά αστόχησε από πολύ καλή θέση (74′) και εκεί που έμοιαζαν όλα χαμένα, εμφανίστηκε ο Ρονάλντο. Αρχικά ευστόχησε με τρομερή εκτέλεση στο 58ο πέναλτι του στην La Liga (86′ από χέρι του Καστεγιάνο) και στο 90′ ισοφάρισε με κεφαλιά. Εσωσε έτσι την κατάσταση, αλλά η ομάδα του δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωνε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και προφανώς στην Μαδρίτη είπαν να τον αποχαιρετήσουν με δωράκι. Και από εκεί που με τα χρωστούμενα ματς η Βασίλισσα θα μπορούσε να βρίσκεται θεωρητικά ακόμα και στο +7, τώρα με ένα που της λείπει (Θέλτα), έχει μείνει στο -1 από την κορυφή και ένα πρωτάθλημα που έμοιαζε ολόδικό της, τώρα παίζεται ξανά στα ίσα…

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κρόος, Κόβατσιτς (71′ Μπενζεμά), Ισκο (68′ Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοράτα (71′ Χάμες Ροδρίγκες)

Λας Πάλμας (Κίκε Σετιέν): Χάβι Βάρας, Μπίγας (27′ Αϊτάμι), Λέμος, Σιμόν, Καστεγιάνο, Ρόκε, Βιέρα (75′ Χαλίλοβιτς), Βιθέντε, Τάνα, Χεσέ, Μπόατενγκ (69′ Ματέο Γκαρθία).