5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Παγκόσμια συνεργασία FIFPro – UNIC !

By on 7 Μαρτίου, 2017 0 649 Views

H FIFPro και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), έχουν ξεκινήσει μια συνεργασία η οποία θα επιτρέψει σε περισσότερους από 1000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο να σπουδάσουν διαδικτυακά, Διοίκηση Αθλητισμού σε επίπεδο πτυχίου και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε επίπεδο μεταπτυχιακού.

Η  5ετή συνεργασία τους θα προσφέρει μια σειρά από οφέλη για τους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές αφού θα συμπεριλαμβάνει τις εξής υποτροφίες:

Global Scholars: 4 πλήρεις υποτροφίες – Θα δοθούν από τη FIFPro, μέσω ειδικής επιτροπής.
National Scholars: 60 μερικές υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων – Κάθε χώρα μέλος της FIFPro θα λάβει μια τέτοια υποτροφία για να δοθεί σε 1 μέλος της.
Academic Scholars: 100 μερικές υποτροφίες που καλύπτουν το 30% των διδάκτρων – Βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων.
Player Scholars:  Μέχρι 1000 υποτροφίες με μειωμένα δίδακτρα μέχρι και 50% – Βάση οικονομικών και άλλων κριτηρίων.

Η Frederique Winia, Διευθύντρια του τμήματος Εκπαίδευσης της FIFPro δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε ένα πακέτο εξ’ αποστάσεως μάθησης στα μέλη μας από όλο τον κόσμο. Η FIFPro και οι εθνικές ενώσεις ποδοσφαιριστών θέλουν να ωθήσουν τους ποδοσφαιριστές στην ανάπτυξη ακαδημαϊκών γνώσεων ώστε να αυξήσουν τις προοπτικές της σταδιοδρομίας τους μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.»

«Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε FIFPro για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Αυτή η συνεργασία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αξίες και την αποστολή του Πανεπιστημίου μας» δήλωσε ο καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η FIFPro είχε πραγματοποιήσει επαφές και με πανεπιστήμια άλλων  χωρών. Από την στιγμή που ενημερωθήκαμε ότι  τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη-συνεργάτες μας FIFPro και UNIC, άρχισαν τις επαφές για την πραγματοποίηση πιθανής συνεργασίας μεταξύ τους, ο ΠΑ.Σ.Π. στάθηκε στο πλευρό τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και οποιαδήποτε πιθανή βοήθεια χρειάζονταν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν σχετικές πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας: www.unic.ac.cy/fifpro