4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σφράγισε την πρόκριση σε πραγματικό ντέρμπι κυπέλλου η Ανόρθωση

Σφράγισε την πρόκριση σε πραγματικό ντέρμπι κυπέλλου η Ανόρθωση

By on 8 Μαρτίου, 2017 0 673 Views

Ολοκληρώθηκε ο επαναληπτικός αγώναςμεταξύ της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca Cola. Στον πρώτο αγώνα η «Κυρία» νίκησε με 1-3, και σήμερα με το ισόπαλο 2-2 πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 5-3 για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Με σχετικά κακό ρυθμό ξεκίνησε ο αγώνας γεγονός που ήταν προς όφελος της Ανόρθωσης που είχε σκορ πρόκρισης. Μέχρι και το 25’ δεν σημειώθηκε κάποια καλή φάση, με τιε δύο ομάδες να αναλώνονται σε δυνατές μάχες στην μεσαία γραμμή και προσπάθεια επιβολής ρυθμού. Στο στο 64′ ήταν η στιγμή του πρώτου γκολ και εκεί όπου ουσιαστικά η Ανόρθωση σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Κόπριβετς έκανε το βολέ, Σεχού και Άλβες συνδυάστηκαν άψογα, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το πλασέ για το 1-0 των γηπεδούχων! Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 69’ με τον Τομάς να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Μυτίδη να κάνει το αριστερό πλασέ στην κίνηση για το 1-1. Στο 72΄η Ανόρθωση πέτυχε το 2-1 μετά από προσπάθεια του Άλβες με κεφαλιά, ο Τρισκόφσκι προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της ομάδας του με τον Σκοπιανό να χρεώνεται το αυτογκόλ. Στο 88΄μόνος ο Φλοριάν με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το τελικό 2-2. Στο 90’ η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Μυτίδη, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Λανθασμένα δεν μέτρησε το γκολ του Μυτίδη για οφ σάιντ ωστόσο φαίνεται ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ πριν φθάσει η μπάλα στον σκόρερ και πιθανόν ο διαιτητής να είχε υποδείξει φάουλ πριν σηκώσει ο βοηθός του σημαία για όφσαιντ

Η ΑΕΚ πάλεψε το παιχνίδι, είχε δύο δοκάρια στο 67΄και 80΄αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα από τον πρώτο αγώνα. Κορυφαίος για την Ανόρθωση ο Σεχού ο οποίος έκανε πολύ καλό αγώνα ενώ ταυτόχρονα σκόραρε και το καθοριστικό γκολ της αναμέτρησης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ:Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Αγκιλάρ, Ερέρο, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Σιβού, Μίτροβιτς (77΄ Καλντερόν), Ολιβέιρα, Ράγιος (70΄ Κολούνγκα), Άλβες (75΄ Καμπρέρα)

ΑΕΚ: Πάμπλο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Τρουγιόλς (57΄ Τομάς), Μπόλιεβιτς, Λαρένα (66΄ Μαλόκου), Ακοράν, Χαραλαμπίδης (66΄ Μυτίδης), Τρισκόφσκι, Φλοριάν