30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έχασε αλλά ελπίζει το άτυχο ΑΠΟΕΛ… (οφ-σάιτ το γκολ της Άντερλεχτ-δοκάρι στο 89′)

Έχασε αλλά ελπίζει το άτυχο ΑΠΟΕΛ… (οφ-σάιτ το γκολ της Άντερλεχτ-δοκάρι στο 89′)

By on 9 Μαρτίου, 2017 0 720 Views

Το ΑΠΟΕΛ δέχθηκε την ήττα με 0-1 από την Άντερλεχτ στο στάδιο ΓΣΠ στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για τους «16» του Europa League. Ένα πρώτο ημίχρονο με λιγοστές φάσεις και μια αρκετά καλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος για το ΑΠΟΕΛ που ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει την ήττα. Το μαναδικό γκολ του αγώνα ήρθε από φάση όπου υπήρχε οφ-σάιτ στο 29΄από τον Στάντσιου.

Στο πρώτο 20΄λεπτό ο ρυθμός του αγώνα ήταν σχετικά καλός, με το ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να κρατήσει αρκετά μπάλα (τουλάχιστο όπως σε προηγούμενα παιχνίδια) ενώ οι Βέλγοι από την πλευρά τους εκδήλωναν γρήγορες επιθέσεις με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να βρούν σε ανισοροοπία την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Χωρίς μεγάλες φάσεις ο αγώνας μέχρι το 29΄ όταν ο Στάντσιου σκόραρε και έδωσε προβάδισμα στην Άντερλεχτ με 0-1. Η φάση ξεκίνησε από το λάθος του Μερκή και οι Βέλγοι το εκμεταλλεύθηκαν και πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Χάνι έδωσε στον Τσίπσιου και αυτός στον Στάντσιου ο οποίος νίκησε τον Βάντερμαν. Το γκολ της Άντερλεχτ ήταν αφ-σάιντ καθώς υπήρχε ποδοσφαιριστής ο οποίος ήταν εκτεθειμένος μπροστά από τον Βάντερμαν και επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Ολλανδού τερματοφύλακα των γαλαζοκιτρίνων. Στο 40΄ το ΑΠΟΕΛ είχε αναγκαστική αλλαγή, με τον Λάγο να πάρει την θέση του Αστίθ που ένιωσε ενοχλήσεις. Στο 44΄ ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ Νούνο Μοράις είδε κίτρινη κάρτα και θα χάσει τον επαναληπτικό. Μοναδική αξιοσημείωτη φάση για το ΑΠΟΕΛ εκείνη στο 32′ όταν ο Μοράις με κεφαλιά “σημάδεψε” το δοκάρι, όμως είχε υποδειχθεί ούτως ή άλλως επιθετικό φάουλ.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετική. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ πιο επιθετικό, είχε κατοχή και πίεσε για την ισοφάριση απέναντι στην Άντερλεχτ που είχε ως μοναδικό στόχο να προστατεύσει το 0-1. Στο 54′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Ντε Καμάργκο να σταματά σε σώματα αμυντικών, ενώ στο 68′ σε μια κλασική ευκαιρία ο Μπαράλ από κοντά έστηλε την μπάλα έξω. Ο Ισπανός ήταν πρωταγωνιστής και στο 72′ όταν ζήτησε πέναλτι ενώ δυο λεπτά αργότερα μια κεφαλιά του Ντε Καμάργκο πήγε ψηλά. Στο 77′ ήταν και πάλι σειρά του Μπαράλ να απειλήσει με ωραία προσπάθεια και σουτ από δύσκολη θέση, με τον τερματοφύλακα των Βέλγων να παραχωρεί κόρνερ. Η ομάδα του Κρίστιανσεν συνέχισε να πιέζει, με τον Βάντερ στο 86′ να έχει απίστευτο δοκάρι με έξυπνη εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος αλλά το ΑΠΟΕΛ μπορεί να ελπίζει στον επαναληπτικό.

Να αναφέρουμε ότι το ΑΠΟΕΛ είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές με τον Αστίθ και Εφραίμ να αποχωρούν τραυματίες.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ (40΄ Λάγο), Μερκής, Ιωάννου, Μοράις, Εμπεσίλιο (72΄ Αρτυματάς), Εφραίμ (55΄ Βάντερ), Γιαννιώτας, Ντε Καμάργκο, Μπαράλ.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ρούμπεν, Σπάχιτς, Ναχάρα, Τσίπσιου (88΄ Μπρούνο), Απιά, Νάιτινκ, Τιλεμάνς, Ντεντόνκερ, Στάντσιου (80΄ Ατσιαμπόνγκ), Τεόντορτζουκ (59΄ Τέλιν), Χάνι.