5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Έσωσε τον βαθμό την τελευταία στιγμή ο Απόλλωνας

By on 11 Μαρτίου, 2017 0 684 Views

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Λεμεσό μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα με σκορ 1-1. Το μοναδικό γκολ για την ΑΕΛ πέτυχε με αυτογκόλ ο Βινίσιους στο 24΄ για να ισοφαρίση για τον Απόλλωνα ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 90+5. Η ΑΕΛ για πρώτη φορά με τον Διονυσίου στον πάγκο έφτασε κόντα στην νίκη αλλά δεν τα κατάφερε. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα οι Ρόμο και Βινίσιους.

Το παιχνίδι πήρε καλό ρυθμό απ’ το ξεκίνημα και οι δυο ομάδες είχαν διάθεση να επιτεθούν. Στο 4′ ήρθε η πρώτη τελική με άστοχη κεφαλιά του Βινίσιους ενώ στο 12′ ο Σάσι μπήκε απειλητικά στην περιοχή όμως τον πρόλαβε ο Βασιλείου πριν σουτάρει από κοντά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαρδινέρο έκανε το πλασέ από δύσκολη θέση και ο Ρόμο απέκρουσε, με την ΑΕΛ να απειλεί ξανά στο 21′ με δυνατό σουτ του Σοάρες που βρήκε έτοιμο τον Βάλε. Αντίθετα, στο 24′ ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι όταν μετά από γύρισμα του Φορτούνα, ο Βινίσιους έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να απομακρύνει. Από την πλευρά του Απόλλωνα υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή.

Στο 57′ ο Απόλλωνας είχε κλασική ευκαιρία με το κοντινό σουτ του Παπουλή το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 62′ ήρθε νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με δυνατό σουτ του Πέδρο που βρήκε έτοιμο τον Ρόμο ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Γκίε ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σάσι. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παπουλής έκανε συρτή μπαλιά και ο Γκίε για εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας έριξε τα πάντα στην επίθεση και έχασε πολλές ευκαιρίες να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, με την ΑΕΛ να έχει και αυτή δύο καλές στιγμές με τον Λαφράνς στο 81΄και τον Μαύρου στο 88΄. Πανέμορφο παιχνίδι ποδοσφαίρου ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες. Ο Απόλλωνας έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+5 με τον Βινίσιους. Με τις ευκαιρίες που έχασε ο Απόλλωνας μπορεί να νιώθει αδικημένος από το τελικό 1-1.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Κυριάκου, Φορτούνα, Λαφράνς, Νικολάου (69′ Πίτι), Σοάρες, Μέσκα (74′ Χ.Κυριάκου), Σάσι, Αρουαμπαρένα (79′ Μαύρου)

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου, Σακέτι, Μπεντόγια (46′ Γκίε), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Παπουλής, Πίεχ (60′ Σέρτζιο)