15 Ιουνίου, 2024
  • 15 Ιουνίου, 2024

Ζωντανός ο Απόλλωνας σε αγώνα θρίλερ…

By on 18 Μαρτίου, 2017 0 463 Views

Τεράστια νίκη σε αγώνα θρίλερ για τον Απόλλωνα με σκορ 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ με γκολ του Γκίε στο 93′ λεπτό. Η ΑΕΚ προηγήθηκε δυο φορές και κρατούσε την νίκη μέχρι το 90΄ ωστόσο ο Απόλλωνας σε τρία λεπτά κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 3-2. Δύο αποβολές στο πρώτο μέρος, για τους Τρισκόφσκι και Ρομπέρζ.

Στο πρώτο μέρος έγιναν σχεδόν όλα στο ντέρμπι στο Τσίρειο μεταξύ του Απόλλωνα και τις ΑΕΚ αφού οι δυο ομάδες είχαν από ένα γκολ και από μια κόκκινη κάρτα. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ αφού στην πρώτη φάση μόλις στο 3′ έκανε το 0-1 με σουτ του Φλοριάν εκτός περιοχής, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση. Στο 28′  ο Βασιλείου με συρτό, μακρινό σουτ πέτυχε το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα στο 31′ αποβλήθηκε ο Τρισκόφσκι με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Σακέτι, προηγήθηκε όμως κτύπυμα από τον Αργεντίνο στον Σκοπιανό νωρίτερα ο οποίος φάνηκε τυχερός σφού είδε μόνο κίτρινη. . Στο 45′ επανήλθε η αριθμητική ισορροπία αφού ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ρομπέρζ για δυνατό φάουλ σε μια φάση όπου ήταν αρκετή η κίτρινη.. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να ζητά πέναλτι στο 47′ για μαρκάρισμα του Γιωργαλλίδη στον Μπεντόγια. Σε ένα κακό δεύτερο μέρος στα αρχικά του στάδια η ΑΕΚ στο 75′ βρήκε τον τρόπο να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ με κοντινό σουτ του Γκαρίδο.  Στο 91′ ήρθε η ισοφάριση για τον Απόλλωνα σε 2-2 μετά από κόρνερ, ο Βινίσιους σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική, ενώ λίγο νωρίτερα ο Μυτίδης είχε μοναδική ευκαιρία σε για να πετύχει το 1-3 και να σκοτώσει τον αγώνα. Πάνω που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα έμενε στην ισοπαλία ήρθε ο Γκίε στο 93′ (από θέση οφ- σάιτ) να ολοκληρώσει την απίστευτη ανατροπή και να δώσει μια τεράστια νίκη στΑπόλλωνα με 3-2.

Απόλλων: Βάλε, Σέρτζιο, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου (77′ Πίεχ), Κυριάκου, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Πέδρο (46′ Μπεντόγια), Παπουλής (46′ Σαρδινέρο), Γκίε

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Γκαρίδο, Λαμπάν, Λαρένα (73′ Μπόλιεβιτς), Χέφελ (74′ Τομάς), Ακοράν, Τρισκόφσκι, Φλοριάν (84′ Μυτίδης)

Κίτρινες: Σακέτι, Πίεχ / Λαρένα, Λαμπάν

Κόκκινες: Ρομπέρζ / Τρισκόφσκι