18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Πήρε προβάδισμα τίτλου το ΑΠΟΕΛ

By on 20 Μαρτίου, 2017 0 1010 Views

Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε σημαντική νίκη με 2-0 κόντρα στην ΑΕΛ στο στάδιο ΓΣΠ. Τα γκολ για τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας ήρθαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχλη του δευτέρου με τους Πιέρο Σωτηρίου από το σημείο του πέναλτι και τον Κάνιας με όμορφο σουτ εντός περιοχής μετά από μπαλιά του Μιλάνοφ. Με την νίκη του το ΑΠΟΕΛ πάει στο +7 από τον Απόλλωνα και στο +9 από την ΑΕΚ, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στο -2 από την τέταρτη θέση και την Ομόνοια.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 13’ όταν  ο Αλωνεύτης εκτέλεσε κόρνερ ο Μπερτόλιο έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μερκή που από κοντά αλλά αρκετά πλάγια έκανε το δύσκολο πλασέ, σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρομό. Δοκάρι είχε και ο Αλωνεύτης στην συνέχεια. Ίδιο το σκηνικό σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, το ΑΠΟΕΛ είχε την κυριαρχία και έφτιαχνε συνεχώς τις προϋποθέσεις, έχοντας νέα καλή ευκαιρία στο 38’, με τον Γιαννιώτα να σεντράρει από δεξιά και τον Μοράις να κάνει το βολέ στην κίνηση, όμως ο Ρομό ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε. Τελικά το γκολ ήρθε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου για το ΑΠΟΕΛ σε προσπάθεια του Κυριάκου, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού της ΑΕΛ ομάδας και ο διαιτητής υπέδειξε παράβαση. Ο Σωτηρίου ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 1-0 με το 18ο φετινό του γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο με το ΑΠΟΕΛ να σκοράρει στο 47’, με το Μιλάνοφ να κάνει την σέντρα, η μπάλα πέρασε έφτασε στον Κάνιας ο οποίος έκανε το δεξί πλασέ στην κίνηση νικώντας τον Ρομό για το 2-0. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους παρά την προσπάθεια της ΑΕΛ στο τελευταίο 20΄λεπτο.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (75’Βάντερ), Αλωνεύτης (85’Εμπεσίλιο), Μπερτόλιο (64’Μπαράλ), Σωτηρίου.

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Μιτρέα, Α. Κυριάκου (51’Πίτι), Φορτούνα, Σοάρες (75’Ηλία), Λαφράνς, Νικολάου, Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα (65’Γεωργιάδης).