10 Μαΐου, 2024
  • 10 Μαΐου, 2024

Ανοικτοί λογαριασμοί…

By on 5 Απριλίου, 2017 0 933 Views

Στο πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 σε ένα μέτριο παιχνίδι. Με αυτό το σκόρ η πρόκριση είναι ανοικτή ενόψη επαναληπτικού.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν μοιρασμένα με τους γηπεδούχους να πατούν κάπως καλύτερα μεσοεπιθετικά, με παιχνίδι υπομονής προσπαθούσαν να βρούνε τους διαδρόμους όμως ήταν η ΑΕΛ που βρήκε την πρώτη πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9′, όταν ο Μαύρου σούταρε και ο Πάρντο απέκρουσε δύσκολα. Καλη στιγμή είχε και στο 18′ η ΑΕΛ με μακρινό σουτ του Σοάρες το οποίο απέκρουσε ο Πάρτο.  Στο 25′ η ΑΕΛ είχε δοκάρι σε σέντρα του Μέσκα, ενώ στο 31′ το ΑΠΟΕΛ είχε άστοχη κεφαλιά με τον Σωτηρίου. Στο 44′ η ΑΕΛ να ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο του Γιαμπερέ στον Μιτρέα.

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στο  δεύτερο ημίχρονο και στο 54′ είχε καλή ευκαιρία με σουτ του Μοράις στην κίνηση που κόντραρε και πήγε έξω. Λίγες ευκαιρίες στον αγώνα με μπόλικη τακτική μέσο – αμυντικά  κυρίως για την ΑΕΛ. Καλή στιγμή στο 73΄ για το ΑΠΟΕΛ μετά από σέντρα του Βάντερ, και κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντε Καμάργκο να καταλήγει στην αγκαλιά του Ρομό. Στο 81΄ ήταν σειρά της ΑΕΛ να χάσει ευκαιρία μετά από λάθος του Μοράις, ο Σοάρες έκανε το δυνατό σουτ με τον Πάρντο να αποκρούει με εντυπωσιακό τρόπο. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους στο στάδιο ΓΣΠ και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διάφορες τους στον επαναληπτικό του Τσιρείου.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Ιωάννου, Γιαμπερέ, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς (69′ Εμπεσίλιο), Μοράις, Αλωνεύτης (57′ Βάντερ), Γιαννιώτας, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Γεωργιάδης (67′ Σάσι), Μέσκα, Πίτι, Μαύρου (71′ Αρουαμπαρένα)