19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024

Η Κυρία του έκοψε τα φτερά… με τριάρα

By on 8 Απριλίου, 2017 0 915 Views

Η Ανόρθωση με εξαιρετική εμφάνιση πέτυχε την πρώτη της νίκη στην β’ φάση του πρωταθλήματος CYTA  με σκόρ 3-1 και κράτησε το φετινό της αήττητο κόντρα στον Απόλλωνα. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Ανόρθωση δεν έχασε ποτέ από τον Απόλλωνα σε β´φάση, από τον καιρό που έχουμε την αυτή την διαδικασία στο πρωτάθλημα μας. Για τον Απόλλωνα αυτή ήταν η πρώτη ήττα με τον Αυγουστή στον πάγκο.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήταν στο 9′ για τον Απόλλωνα. Ο Χάμπος άλλαξε την μπάλα με τον Ντα Σίλβα, αυτή έφτασε στον Παπουλή εντός της περιοχής όμως το πλασέ του Ελλαδίτη από πλάγια θέση σταμάτησε ο Παπαδόπουλος.

Στο 12ο λεπτό η Ανόρθωση η Ανόρθωση απάντησε στις ευκαιρίες με την μόνη διαφορά ότι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ερέρο. Ο Ράγιος ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ με σέντρα στην περιοχή εκεί όπου ο Ερέρο πήδηξε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάλε. Στο 27ο λεπτό και πάλι από στημένη φάση η Ανόρθωση έκανε τα τέρματα της δύο με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ράγιος. Το 2-0 ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με ευκαιρία, γύρισμα του Πίεχ από αριστερά, το πλασέ του Παπουλή έφυγε λίγο έξω στο 49′. Στο 60′ ο Απόλλωνας είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Παπουλής από πολύ κοντά δεν μπορεί να τείλει την μπάλα στα δίκτυα μετά από μπαλιά του Σέρτζιο. Στο 71΄ ο Ολιβέιρα έκανε την σέντρα από αριστερά με τον Πελαγίας άθελα του να στέλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0 των γηπεδούχων. Στο 75′ το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας ήταν να μειώσει στο σκορ με το Παπουλή σε 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η νίκη αυτή δίνει ψυχολογία στην Ανόρθωση, κυρίως ενόψη αγώνων κυπέλλου, ενώ για τον Απόλλωνα αποτελεί πισωγύρισμα στην προσπάθεια της ομάδας για τον τίτλο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ρ.Λέβι): Παπαδόπουλος, Γκιγέρμε, Γκάμπριελ, Ερέρο, Καλδερόν, Βίκτορ, Σιβού (78΄ Γιαννούλης), Ράγιος, Καρλίτος (62΄ Οικονομίδης), Ολιβέιρα, Καμπρέρα (86΄ Άλβες)

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Σ.Αυγουστή): Βάλε, Σέρτζιο, Πελαγίας, Βινίσιους, Βασιλείου (79΄ Γκόμες), Ρέινολντς (46΄ Σαρδινέρο), Κυριάκου, Ντα Σίλβα (46΄ Πίεχ), Ζοάο Πέδρο, Παπουλής, Μάγκλιτσα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Καλδερόν, Γκάμπριελ, Καμπρέρα, Γκιγέρμε/ Βινίσιους, Ντα Σίλβα
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Δημήτρης Μασιάς (Ι. Αθηνοδώρου, Ν. Εγγλέζου), Τιμόθεος Χριστοφή (Α. Ξάνθου).