3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Γαλαζοκίτρινο το αιώνιο ντέρμπι!

By on 9 Απριλίου, 2017 0 670 Views

Το ΑΠΟΕΛ έφτασε σε μια πολύ μεγάλη νίκη, σε ακόμη ένα αιώνιο ντέρμπι με σκορ 1-0 με το γκολ του Εμπεσίλιο και άφησε εκ νέου τον Απόλλωνα στο -7 και την ΑΕΚ στο -9 η οποία αγωνίζεται σε λίγο κόντρα στην ΑΕΚ. Η νίκη αυτή ήταν ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

To ντέρμπι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέβηκαν ψηλά και κέρδισαν φάουλ στο 4′. Ο Εμπεσίλιο με έξυπνη εκτέλεση σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια (σχεδόν από το σημείο του κόρνερ) έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0! Το ΑΠΟΕΛ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 14΄ μετά από σουτ στην κίνηση από τον Σωτηρίου, ο Μπερτόλιο έκανε το κοντινό πλασέ με τον Παναγή να αποκρούει με διπλή προσπάθεια. Ένα λεπτό αργότερα έφυγε από τον αγώνα τραυματίας ο Μερκής την θέση του οποίου πήρε ο Αστίθ. Ο Πιέρος στο 28′ είχε πολύ καλή στιγμή με κοντινή κεφαλιά που πήγε έξω. Η πρώτη καλή στιγμή για την Ομόνοια ήρθε στο 33′ όταν ζήτησαν πέναλτι του Βάτερμαν πάνω στον Ντέρμπισαϊαρ ενώ στο ριμπάουντ ο Μαργκάσα από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Πέντε λεπτά αργότερα ζήτησε και ο Πιέρος πέναλτι, για κράτημα απ’ τον Βύντρα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ομόνοια μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος  και στο 51′ είχε δοκάρι μετά από σουτ του Χριστοφή και ασταθή απόκρουση του Βάτερμαν με την μπάλα να πηγαίνει σε κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια ήταν ελαφρώς καλύτερη, ενώ το ΑΠΟΕΛ έδωσε χώρο στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να δούμε παιχνίδι κέντρου χωρίς μεγάλες φάσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκει το ΑΠΟΕΛ να παίρνει ακόμη μια νίκη σε αιώνιο ντέρμπι με 1-0 και να πηγαίνει στους 71 βαθμούς.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής (11΄ Αστί8), Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Εμπεσίλιο (64΄ Μπαράλ), Βάντερ (79΄ Ντε Καμάργκο), Μπερτόλιο, Σωτηρίου.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Δημητρίου (88΄ Παναγιώτου), Καρλίτος, Άρνασον, Βύντρα, Κατελάρης, Μπρέεβελντ (83΄ Κύπρου), Κλέιτον (79΄ Ρουσιάς), Χριστοφή, Μαργκάσα, Νταρμπισάιαρ

 ί