27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Το ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά!

By on 19 Απριλίου, 2017 0 536 Views

Το ΑΠΟΕΛ με το ισόπαλο 1-1 εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν προηγήθηκε στο σκόρ με τον Μπαράλ και η ΑΕΛ απλά ισοφάρισε με τον Αρουαμπαρένα. Το ΑΠΟΕΛ βρίσκει Ανόρθωση, Δόξα και Απόλλωνα στα ημιτελικά.

Ο αγώνας ξεκίνησε αρκετά καλά για την ΑΕΛ οι οποία απείλησε δυο φορές με τον Μέσκα, πρώτα στο 2′ όταν δεν πρόλαβε να κάνει την τελική προσπάθεια και δύο λεπτά αργότερα όταν η κεφαλιά του πήγε ψηλά. Το ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο 9′ με σουτ του Μπερτόλιο από πλάγια δεξιά και δύσκολη απόκρουση του Ρόμο, που απέκρουσε και σε δεύτερο χρόνο προσπάθεια του Μοράις. Στο 29′ αναγκαστική αλλαγή του Μπερτόλιο που αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα και την θέση του πήρε ο Μπαράλ. Η συνέχεια δεν ήταν καλή από άποψη θεάματος με αργό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις. Στο 44′ το ΑΠΟΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές όταν ο Βάντερ αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα και έφυγε από τον αγώνα. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου βρήκε τον Μπαραλ να ζητά πέναλτι σε τράβηγμα του Αϊρόσα. Το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ουσιαστικά με γκολ για το ΑΠΟΕΛ όταν ο Πιέρος Σωτηρίου υποδέχθηκε την μπάλα εξαιρετικά στην περιοχή, γύρισε, ο Λαφράνς δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μπαράλ από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σούτ έκανε το 0-1. Στην συνέχεια η ΑΕΛ πίεσε αρκετά την εστία του ΑΠΟΕΛ χωρίς ωστόσο να βρίσκει τις μεγάλες ευκαιρίες. Το 1-1 ήρθε στο 81′ για την ΑΕΛ μετά από όμορφη σέντρα του Γεωργιάδη και εξαιρετική γυριστή κεφάλια του Αρουαμπαρένα. Κόκκινη δέχθηκε και η ΑΕΛ στις καθυστερήσεις όταν ο Αρουαμπαρένα τράβηξε τον Ψευδιώτη, έπεσαν και οι δύο στο έδαφος και ο διαιτητής απέβαλε τον επιθετικό της Λεμεσιανής ομάδας.

Το τελικό 1-1 με το εκτός έδρας γκολ του Μπαράλ ήταν αρκετό για το ΑΠΟΕΛ να πάρει την πρόκριση.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Λαφράνς (69′ Μαύρου), Μιτρέα, Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Σάσι (54′ Μπλάνκο), Μέσκα (54′ Γεωργιάδης), Πίτι, Αρουαμπαρένα

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Βάντερ, Γιαννιώτας (87′ Αρτυματάς), Μπερτόλιο (29′ Μπαράλ), Σωτηρίου (73′ Ντε Καμάργκο)