27 Ιουλίου, 2024
  • 27 Ιουλίου, 2024

Νίκησε και ελπίζει στο όνειρο…

By on 22 Απριλίου, 2017 0 699 Views

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλο και σημαντικό τρίποντο στην Λευκωσία κόντρα στην Ομόνοια με σκορ 1-2 μείωσε την διαφορά από την κορυφή στο -3 και αναμένει τα αυριανά ντέρμπι, συνεχίζοντας να ελπίζει στο όνειρο του τίτλου. Τα γκολ για την ΑΕΚ πέτυχαν ο Τρουγιόλς και ο Κατελάρης (αυτογκόλ).

Η ΑΕΚ μόλις στο 10’ στην πρώτη επιθετική της προσπάθεια έφτασε στο γκολ. Ο Λαμπάν έκανε την σέντρα και ο Τρουγιόλς από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Παναγή για το 0-1. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, με την Ομόνοια να έχει την ελαφριά υπεροχή αλλά να μην δημιουργεί ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 27’, όταν ο Σίλβα Κλέιτον πέτυχε το 1-1 μετά από ασσίστ του Μαργκάσα. Στο 43′ ο Φλοριάν έκανε την προσπάθεια βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Σοϊλέδη, και ο Λεόντιος Τράττος υπέδειξε την άσπρη βούλα, στην εκτέλεση όμως του Γάλλου ο Παναγή έπεσε σωστά, απέκρουσε κρατώντας το 1-1 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το εικοσάλεπτο στο δεύτερο μέρος πέρασε χωρίς κάτι το πολύ αξιόλογο, με την Ομόνοια να έχει μεγαλύτερη επιθετική διάθεση σε σχέση με την ΑΕΚ. Η Ομόνοια είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοφή να κάνει την σέντρα και τον Κλέιτον την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι να περανά λίγο έξω. Στο 75′ η ΑΕΚ χωρίς να απειλήσει πήρε προβάδισμα όταν Κατελάρης προσπάθησε να γυρίσει πίσω στον Παναγή, έγινε το λάθος η εστία έμεινε άδεια και η μπάλα κύλησε στα δίκτυα με τον Κατελάρη να χρεώνεται το αυτογκόλ και να γίνεται το 1-2 για την ΑΕΚ.

Μεγάλη και σημαντική νίκη που φέρνει την ΑΕΚ στο -3 από την κορυφή, (αναμένοντας τα αποτελέσματα και των αυριανών αγώνων) και ελπίζει ακόμη στο όνειρο του τίτλου.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Δημητρίου (84’Μπρέβελντ), Σοϊλέδης (46’Καρλίτος), Φλορέσκου, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (79’Αζίζ), Χριστοφή, Κύπρου, Ντάρμπισαϊαρ.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Ορτίθ, Μουρίγιο, Μοϊσόφ, Τρουγιόλς, Λαμπάν (72’Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Ακοράν, Τέτε (68’Χαραλαμπίδης), Φλοριάν (80’Μυτίδης).