5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Θρίαμβος του Απόλλωνα, πΑΝΟλεθρία της Κυρίας

By on 26 Απριλίου, 2017 0 640 Views

Τεράστια νίκη, και ουσιαστικά πρόκριση για τον Απόλλωνα με 6-0 κόντρα στην Ανόρθωση. Σε μεγάλη βραδιά οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, αποκαρδιωτική η Ανόρθωση που έχασε και την τελευταία της ευκαιρία για διάκριση και πιθανή έξοδο στην Ευρώπη μέσο κυπέλλου. Τα γκολ για τον Απόλλωνα πέτυχαν οι Μάγκλιτσα, Σαρδινέρο, Βινίσιους, Παπουλής, Μακρίδης και Πίεχ. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Απόλλωνας δίνει ραντεβού με το ΑΠΟΕΛ στο τελικό.

Μονόπλευρο ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον Απόλλωνα  αφού οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ κόντρα σε μια Ανόρθωση που πελαγοδρομούσε, ειδικά μεσοαμυντικά. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και το γκολ ήρθε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 13′ ο Πέδρο έκανε μπαλιά από δεξιά και Μάγκλιτσα έκανε το 1-0 με κεφαλία από θέση οφσάιντ.  Η Ανόρθωση φανερά επηρεασμένη δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ήταν εντελώς ακίνδυνη Το 2-0 ήρθε λίγο αργότερα όταν στο 35′ ο Σαρδινέρο με πλασέ νίκησε τον Κόπριβετς. Με την Ανόρθωση να τα έχει χαμένα, ο Απόλλωνας έκανε και το 3-0 στο 37′  με τον Βινίσιους και πάλι με κεφαλιά. Το 3-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με την πολύ ‘ασχημη εμφάνιση της Ανόρθωσης και σε συνδιασμό με το πολύ καλό απόγευμα τον ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα διαμορφώθηκε το 3-0.

Η Ανόρθωση μππήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να επιτεθεί για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε εκ νέου στην μάχη της πρόκρισης. Όλα αυτά όμως κράτησαν μόλις ως το 53′ όταν ο Παπουλής κέρδισε πέναλτι απ’ τον Καλό, το εκτέλεσε εύστοχα και και πέτυχε το 4-0. Στην συνέχεια ο Απόλλωνας έδωσε γήπεδο στην Ανόρθωση η οποία προσπάθησε, να πιέσει για μια ακόμη φορά όμως ήταν εντελώς ακίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τελικά στο 84′  μια καλή τελική σε σουτ του Ολιβέιρα το οποίο έδιωξε ο Βάλε. Ο Απόλλωνας όμως είχε ακόμη ένα γκολ με τον Μακρίδη στο 88΄ να δίνει διαστάσεις στη νίκη του Απόλλωνα κάνοντας το 5-0, ενώ ο Πίεχ  στο 90+1 έκανε και το 6-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μια άκρως αποκαρδιωτική Ανόρθωση, με τον Καλδερόν ο οποίος ήταν εχτός παιχνιδιού στο κέντρο της άμυνας για την Κυρία, και ένα Ράγιος ο οποίος και πάλι χρησιμοποιήθηκε στα άκρα από τον Λέβι, εκεί όπου δεν μπορεί να πιάσει ούτε το μισό των δυνατοτήτων του, ήταν αποκομμένος και δεν βοήθησε καθόλου. Ο Απόλλωνας πλέον μόνο με ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό θαύμα θα χάσει την πρόκριση στον τελικό.

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Σακέτι, Χάμπος, Σαρδινέρο (82′ Πίττας), Παπουλής (67′ Πίεχ), Πέδρο, Μάγκλιτσα (77′ Μακρίδης)

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Καλντερόν, Ερέρο, Γιαννούλης, Βίκτορ, Σεχού, Μίτροβιτς (38′ Καλό), Ράγιος (78′ Οικονομίδης), Ολιβέιρα, Καμπρέρα (64′ Άλβες)