19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024

Ακόμη ένα βήμα για την επίτευξη του στόχου!

By on 30 Απριλίου, 2017 0 657 Views

Μεγάλη σε έκταση αλλά και βαθμολογική σημασίας νίκη με 1-4 πέτυχε το ΑΠΟΕΛ επι της ΑΕΛ και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου.

Πιο δυνατά ξεκίνησε η ΑΕΛ η οποία έχασε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με τον Σάσι. Στο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Η πρώτη μεγάλη φάση του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 17′ με τον Βάντερ να κάνει την κούρσα κατά μέτωπο μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ, και με συρτό σουτ πέτυχε το 0-1. Μάλιστα στο 20′ η ομάδα του Κρίστιανσεν είχε νέες καλές στιγμές, με σουτ του Μπαράλ που κατέληξε σε κόρνερ και τον Ρόμο να αποκρούει δύσκολα την απευθείας εκτέλεση του Βάντερ. Γενικά μετά το 1-0 οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ελέγχουν το ματς, να έχουν κατοχή και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ απέναντι. Τελικά αυτό ήρθε για το ΑΠΟΕΛ στο 45+1′ όταν ο Βάντερ έκλεψε στο κέντρο, έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση, και με ασσίστ στον Εμπεσίλιο το ΑΠΟΕΛ έφτασε στο 0-2.

Το ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ το δεύτερο μέρος και να καθαρίσει το ματς στο 49′ όμως ο Ρόμο είπε όχι στον Εμπεσίλιο ο οποίος βγήκε μόνος. Στο 76′ Αλωνεύτης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πιέρος με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-3. Στο82′ η ΑΕΛ απείλησε με μακρινό σουτ του Μιτρέα, με τον Βάτερμαν να αποκρούει και την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι. Η ΑΕΛ πέτυχε το γκολ στο 88′, με τον Μιτρέα να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Σάσι απ’ τον Γιαμπερέ. Ένα λεπτό αργότερα το ΑΠΟΕΛ πέτυχε το 1-4 μετά από συνεργασία Αλωνεύτη και Σωτηρίου και πλασέ του δεύτερου το ΑΠΟΕΛ πλησίασε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο.

Η νίκη αυτή διατηρεί το ΑΠΟΕΛ στο +4 από την ΑΕΚ και είναι πλέον στο +7 από τον Απόλλωνα. Με αυτά τα δεδομένα η ομάδα της Λευκωσίας πλησιάζει στο πέμπτο σερί πρωτάθλημα.

ΑΕΛ: Ρόμο, Χ. Κυριάκου, Μιτρέα, Α. Κυριάκου, Φορτούνα (75′ Σ. Παντελή), Νικολάου, Σοάρες, Πίτι (65′ Σαβανέ), Σάσι, Μπλάνκο, Μαύρου (70′ Ηλία)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Αστίθ, Γιαμπερέ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Κάνιας, Βάντερ (55′ Αλωνεύτης), Εμπεσίλιο (76′ Γιαννιώτας), Μπαράλ (63′ Βινίσιους), Σωτηρίου