18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Αγκαλιά με το Ευρωπαϊκό εισιτήριο η ΑΕΛ

By on 8 Μαΐου, 2017 0 711 Views

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η ΑΕΛ επι της Ανόρθωσης με σκορ 2-0 και είναι πλέον στο +5 από την Ομόνοια και αγκαλιά με την Ευρωπαϊκή έξοδο.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το παιχνίδι, με δοκάρι μόλις στο 2’ για την Ανόρθωση με το Αντρέ Άλβες. Τρελός ρυθμός στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν επιθετικά ψάχνοντας το γκολ. Αυτό ήρθε για την ΑΕΛ στο 17’ με ένα ασύλληπτο γκολ από τον Σάσι για το 1-0. Τίποτα αξιόλογο στην συνέχεια, με τον ρυθμό να μειώνεται ελαφρώς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή και τις προϋποθέσεις αλλά να μην μπορεί να σκοράρει και την ΑΕΛ να έχει την ουσία με το γκολ του Σάσι.

Στο 50’ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Οικονομίδη στον Σάσι.  Ο Αρουαμπαρένα, ο οποίος ανάλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 παρέμεινε. Αφού η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε ουσία την επιθετικότητά της η ΑΕΛ διπλασίασε τα δικά της γκολ. Ο Φορτούνα κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπάλα και έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Αρουαμπαρένα κοντρόλαρε έκανε πάσα προς τα πίσω εκεί όπου ο Σάσι με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0 στο 68’. Τυπικής διαδικασίας τα επόμενα λεπτά αφού η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να δείξει σημάδια αντίδρασης και το 2-0 έμεινε ως το τέλος.

Η ΑΕΛ είναι πλέον αγκαλιά με την τέταρτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.

AEΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς (86’Σαβανέ), Φορτούνα, Νικολάου, Σοάρες, Πίτι, Γεωργιάδης (62’Μέσκα), Σάσι, Αρουαμπαρένα (83’Ηλία).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Ερέρο (63’Καλντερόν), Σεχού, Γιαννούλης, Μίτροβιτς, Οικονομίδης, Ράγιος, Καρλίτος (53’Καμπρέρα), Ολιβέιρα, Άλβες.