5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • «Ίσως μέσα μου να ήθελα να αποδείξω ξανά ότι δεν είμαι ξεγραμμένος»

«Ίσως μέσα μου να ήθελα να αποδείξω ξανά ότι δεν είμαι ξεγραμμένος»

By on 17 Μαΐου, 2017 0 683 Views

Ο Πορτογάλος αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό του Απόλλωνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον ποδοσφαιριστή να αλλάζει ομάδα στη μέση της χρονιάς και ιδιαίτερα όταν πηγαίνει σε μία ανταγωνίστρια ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας από το ΑΠΟΕΛ;
Ομολογουμένως είχα καταπληκτικά χρόνια στο ΑΠΟΕΛ, δεν μπορώ να πω ότι δεν ισχύει αλλά όπως φάνηκε ο χρόνος μου εκεί τελείωσε. Δεν ένιωθα καλά επειδή δεν αγωνιζόμουν όσο θα ήθελα και όσο πίστευα ότι μπορούσα να αγωνιστώ. Τα πράγματα άλλαξαν πέρσι και εφόσον μου δόθηκε η ευκαιρία τον Ιανουάριο να έρθω στην Απόλλωνα το κυνήγησα και αποδέχθηκα την πρόταση. Είναι επίσης μια σπουδαία ομάδα που διεκδικεί τίτλους και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Πως ήταν το συναίσθημα όταν αντιμετώπισες την πρώην σου ομάδα για πρώτη φορά;
Ήταν παράξενο, έζησα πολλά χρόνια στο ΑΠΟΕΛ, γνωρίζω τους πάντες στην ομάδα, έχω φίλους εκεί και δεν έφυγα σαν εχθρός. Βέβαια όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο, ξεχνάς τα πάντα και τα δίνεις όλα.

Είχες άλλες προτάσεις για να αγωνιστείς κάπου αλλού εκτός Κύπρου; Γιατί επέλεξες τον Απόλλωνα;
Για να είμαι ειλικρινής, είχα προτάσεις από την Πορτογαλίας αλλά ένιωθα ότι μπορούσα να προσφέρω παρέμεινα εδώ. Δεν ήταν ότι ήθελα να αποδείξω κάτι, το απόδειξα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ένιωθα ότι μπορούσα να προσφέρω στον Απόλλωνα και παρέμεινα στην Κύπρο. Δεν ήταν ότι ήθελα να αποδείξω κάτι, το απέδειξα όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία μου. Ο Απόλλωνας είναι μια μεγάλη ομάδα και ήρθα εδώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ίσως εν τέλει να ήθελες να αποδείξεις κάτι; Ο τρόπος που έφυγες από το ΑΠΟΕΛ δεν ήταν ο ιδανικός. Σε σχέση με το γεγονός ότι ήσουν παραγκωνισμένος και δεν αγωνιζόσουν.
Όλοι με ξέρουν και γνωρίζουν τι πέτυχα και τι πρόσφερα στο ΑΠΟΕΛ. Ίσως μέσα μου να ήθελα να αποδείξω ξανά ότι δεν είμαι ξεγραμμένος. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει πάντα να βλέπεις μπροστά ξεπερνώντας το παρελθόν. Πλέον είμαι στον Απόλλωνα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να καταφέρει αυτή η ομάδα να διακριθεί.

Σκέφτηκες καθόλου να αποσυρθείς όταν δεν είχες συμμετοχές;
Υπήρξαν στιγμές που ναι, το σκέφτηκα. Στιγμιαία βέβαια, όταν πήγαινα μόνο στις προπονήσεις και δεν αγωνιζόμουν ποτέ, πίστεψα ότι ίσως καλύτερα να σταματήσω. Σκέφτεσαι τα πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να μην αγωνίζομαι. Ένιωθα ότι μπορώ να παίξω ακόμη ένα χρόνο και δεν ήθελα να σταματήσω.