27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άξίος κυπελλούχος ο Απόλλωνας, κέρδισε με 10 ποδοσφαιριστές το μεγάλο τελικό

Άξίος κυπελλούχος ο Απόλλωνας, κέρδισε με 10 ποδοσφαιριστές το μεγάλο τελικό

By on 24 Μαΐου, 2017 0 577 Views

Άξιος και με ηρωική προσπάθεια Κυπελλούχος για 9ή φορά στην ιστορία του ο Απόλλωνας,  ο οποίος ήταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 61′ λόγο αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Άλεξ Ντα Σίλβα. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Βινισιους μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Πέδρο στο 79′ λεπτό.

Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από τα στημένα. Ο Απόλλωνας ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη σημαντική φάση στο 9ο λεπτό και μετά από κόρνερ, ο Βινίσιους έπιασε ωραίο σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 16ο λεπτό με σούτ του Σωτηρίου μέσα από την περιοχή  με την μπάλα να κοντράρει στον Ρομπέρζ και να φεύγει σε κόρνερ. Στο 21ο λεπτό του αγώνα το ΑΠΟΕΛ έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Εφραίμ εκτέλεσε απευθείας εκτέλεση κόρνερ όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στην συνέχεια έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα με πολλές μονομαχίες στο κέντρο και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και στο 47΄ο Απόλλωνας απείλησε Ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος έπιασε δυνατό σουτ στο ύψος της περιοχής όμως ο Πάρντο απέκρουσε. Στο 51ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Βινίσιους από θέση οφσάιντ να γυρίζει την μπάλα και τον Σωτηρίου να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Στο 61′  ο Άλεξ Ντα Σίλβα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στο Γιαννιώτα με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 76΄αν και με δέκα παίκτες ο Απόλλωνας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Μιλάνοφ έσωσε το πλασέ του Βασιλίου διώχνοντας την μπάλα πρίν περάσει την γραμμή. Στο 79΄ ο Απόλλωνας κατάφερε  να πετύχει το 0-1 με τον Βινίσιους να πιάνει δυνατή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο. Αμέσως μετά το γκόλ το ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερτόλιο. Πάρα την πίεση του ΑΠΟΕΛ στα τελευταία λεπτά το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Απόλλωνας πανηγυρίζει για 9ή φορά στην ιστορία του τον κατάκτηση του κυπέλλου.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου (81΄ Ντε Καμάργκο), Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Γιαννιώτας (62΄ Βάντερ),Εφραίμ (78΄ Μπερτόλιο), Σωτηρίου.

Απόλλωνας: Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο, Χ. Κυριάκου, Παπουλή (63΄Γκιέ), Βινίσιους, Σαρδινέρο, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Μάγκλιτσα