27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρωταθλήτρια η νεανική Γερμανία…Κέρδισε 1-0 την Χιλή στον τελικό

Πρωταθλήτρια η νεανική Γερμανία…Κέρδισε 1-0 την Χιλή στον τελικό

By on 2 Ιουλίου, 2017 0 988 Views

Στην αρχή της διοργάνωσης υπήρξαν… παράπονα επειδή στην Ρωσία δεν βρέθηκαν τα μεγάλα αστέρια της Εθνικής Γερμανίας, όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρχε λόγος. Οι επιλογές του Λεβ ήταν αρκετές για να σηκώσουν την κούπα και έγιναν η νεαρότερη ομάδα (μέσος όρος ηλικίας 24 έτη) που κατακτά τη διοργάνωση. Η Γερμανία έγινε επίσης η 2η χώρα που συμπληρώνει το… treble Euro-Mundial-Confederations, μετά την Γαλλία. Το γκολ του Στιντλ από το τραγικό λάθος του Χάρα στο 20′ έκρινε τον τελικό υπέρ της Γερμανίας, η οποία καλείται σε 12 μήνες να σπάσει την κατάρα που θέλει την Εθνική που παίρνει το Confederations να μην κατακτά (και) το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Χιλή και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 5′ όταν ύστερα από μπαλιά του Βιδάλ ο Αράνγις άργησε να πλασάρει και κόπηκε. Ο ρυθμός και η επιθετική ενέργεια της ομάδας του Πίτσι ήταν εμφανής από την αρχή, τα σουτ των Βιδάλ (7′) και Βάργκας (11′, 13′) δεν έκαναν τη ζημιά, όπως και ο Ισλα (19′). Το 20′ ήταν το λεπτό που χώρισε σε δύο μέρη το πρώτο μέρος. Σε εκείνο το σημείο ο Τερ Στέγκεν δεν μπλόκαρε το σουτ του Βιδάλ και από κοντά ο Αλέξις, που δεν φάνηκε πολύ στα πρώτα 45′, δεν τα κατάφερε από κοντά.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ντίας έκανε λάθος που δεν γίνεται ούτε στο 5×5 καθώς έχασε την μπάλα σαν τελευταίος παίκτης από τον Βέρνερ, ο οποίος έδωσε σε κενό τέρμα στον Στιντλ, που πέτυχε το πιο εύκολο από τα 3 του γκολ στη διοργάνωση για το 1-0. Στο 24′ θα μπορούσε να έχει απαντήσει η Χιλή αλλά ο Αράνγις πάλι δεν μπόρεσε και η Γερμανία στη συνέχεια βρήκε χώρους και ήταν εκείνη που είχε τις περισσότερες φάσεις. Στο 36′ το διαγώνιο δεξί του Γκορέτσκα μέσα από την περιοχή πέρασε έξω και, όπως και αυτό του Ντράξλερ στο 40′ μετά το στρώσιμο του Βέρνερ. Στο 45′ η Mannschaft παραλίγο να σκοράρει από νέο δώρο, αυτή τη φορά του Χάρα, όμως το πλασέ του Γκορέτσκα απέκρουσε ο Μπράβο για να μείνει το 1-0.

Η Γερμανία είχε την πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος, όταν στο 55′ το πλασέ του Ντράξλερ από πλεονεκτική θέση πέρασε έξω και στο 64′ ύστερα από μελέτη του replay, ο Χάρα είδε μόνο κίτρινη κάρτα για την αγκωνιά με πρόθεση στο πρόσωπο του Βέρνερ. Οι ευκαιρίες στην επανάληψη δεν ήταν όσες στο πρώτο μέρος, με την Γερμανία να οργανώνεται πίσω και ψάχνει την κόντρα. Αυτό έδωσε στην Χιλή τη δυνατότητα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και να έχει δύο τρομερές φάσεις για να ισοφαρίσει. Αφού ο Τερ Στέγκεν -για κάποιο λόγο ψηφίστηκε κορυφαίος του αγώνα- μπλόκαρε το σουτ του Βάργκας, ο Βιδάλ στο 75′ από πολύ κοντά με το αριστερό δεν ισοφάρισε, όμως δεν έκανε και στο 84′ ο Σαγκάλ επίσης από εκπληκτική θέση, σουτάροντας ψηλά μετά την εξαιρετική ενέργεια του Πουτς και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Χιλή (Πίτσι): Μπράβο, Ισλα, Μεδέλ, Χάρα, Ντίας (53′ Βαλένσια), Ερνάντες, Αράνγις (81′ Σαγκάλ), Βιδάλ, Σάντσες, Βάργκας (81′ Πουτς).

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Τερ Στέγκεν, Γκίντερ, Μουστάφι, Ρούντιγκερ, Εκτορ, Κίμιχ, Ρούντι, Γκορέτσκα (92′ Ζίλε), Στιντλ, Ντράξλερ, Βέρνερ (79′ Τσαν).