2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Δυνατά φιλικά για την Εθνική Παίδων U-17

By on 5 Ιουλίου, 2017 0 1017 Views

Με δυνατά διεθνή φιλικά θα συνεχίσει τον κύκλο της προετοιμασίας της η Εθνική Παίδων ενόψει της συμμετοχής της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17.

Η νέα προσπάθεια ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων μας στον elite round τον περασμένο Μάρτιο στην Πάφο και ο στόχος για να προχωρήσει η ομάδα την πορεία της ανόδου με δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στις καλύτερες 32 ομάδες της Ευρώπης παραμένει σταθερός.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το διπλό φιλικό με την αντίστοιχη ομάδα της Βουλγαρίας στην Αραδίππου αλλά και τη συμμετοχή της στο τουρνουά που διοργανώθηκε στην Κύπρο σε συνεργασία με την UEFA, θα δώσει τέσσερις αγώνες στο εξωτερικό.

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα δώσει διπλό φιλικό στο Μαυροβούνιο (22-24) και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (12-14) διπλό φιλικό στα Σκόπια. Παραμένει ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο για φιλικό παιχνίδι πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις Οκτωβρίου.

Η Εθνική μας κληρώθηκε στο δωδέκατο όμιλο της προκριματικής φάσης μαζί με την Πολωνία, τη Σουηδία και το Σαν Μαρίνο και θα δώσει όλους τους αγώνες στην Κύπρο μεταξύ 17-23 Οκτωβρίου 2017.

Για σκοπούς κλήρωσης η Κύπρος τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Η Πολωνία ήταν στο πρώτο γκρουπ, η Σουηδία στο δεύτερο και το Σαν Μαρίνο στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στην προκριματική φάση συμμετέχουν 52 ομάδες που κληρώθηκαν σε 13 ομίλους. Από κάθε όμιλο θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες και οι καλύτερες τέσσερις τρίτες ομάδες, σύνολο 30.

Απευθείας στον elite round προκρίνονται Γερμανία και Πορτογαλία που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογική κατάταξη της UEFA.

Στον elite round που θα γίνει την ερχόμενη Άνοιξη θα λάβουν μέρος 32 ομάδες που θα κληρωθούν σε οκτώ ομίλους. Στην τελική φάση θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες και οι καλύτερες επτά δεύτερες ομάδες των ομίλων, σύνολο 15.

Η Αγγλία που θα φιλοξενήσει την τελική φάση τον Μάϊο του 2018 περνά χωρίς να λάβει μέρος σε προκριματικές φάσεις.