8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στην σέντρα το κορυφαίο πρωτάθλημα.Τι να περιμένουμε φέτος στην Premier League

Στην σέντρα το κορυφαίο πρωτάθλημα.Τι να περιμένουμε φέτος στην Premier League

By on 11 Αυγούστου, 2017 0 1418 Views

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του Πλανήτη στη σέντρα και φέτος είναι ίσως η πιο ανταγωνιστική λίγκα των τελευταίων ετών! Ζοσέ Μουρίνιο, Πεπ Γκουαρδιόλα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, ο Κλοπ ξέρει καλύτερα πλέον τα κατατόπια της Premier League, ο Κόντε είναι πιο σίγουρος μετά την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο Ποκετίνο πιστεύει στις δυνάμεις του. Ο Αρσέν Βενγκέρ καλείται να ξεπεράσει τη γκρίνια του κόσμου και να στείλει ξανά την Αρσεναλ στην κορυφή. Τα ταμεία έσπασαν και φέτος, τα εκατομμύρια που δόθηκαν είναι πολλά .


Η καλύτερη μεταγραφή: Μιλώντας θεωρητικά, είναι αυτή του Ρομέλου Λουκάκου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι η ακριβότερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και αυτή τη στιγμή, έναντι 85 εκατ.ευρώ, για να ξεκινήσει μια νέα συνεργασία του Βέλγου με τον Ζοσέ Μουρίνιο μετά τη συνύπαρξή τους στην Τσέλσι. Η μεγάλη επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στην Έβερτον έπειτα από 13 χρόνια έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ και η μετακίνηση του Ζερμέιν Ντεφό από τη Σάντερλαντ στη Μπόρνμουθ θα μπορούσε ν’ αποδειχθεί τρομερά σημαντική για τη νέα του ομάδα.

Το μεγαλύτερο ρίσκο: Αυτό εντοπίζεται στο Λονδίνο. Τσέλσι και Τότεναμ ξεκινούν τη σεζόν ως διεκδικήτριες του τίτλου, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως έχουν ρισκάρει με την ελλιπή ενίσχυση των ρόστερ τους. Ο Αντόνιο Κόντε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δήλωσε είναι πολύ σημαντικό για τους «μπλε» να δυναμώσουν άμεσα μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ενώ τα «σπιρούνια», μέχρι ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους δίχως μεταγραφή!

Σπάνε ταμεία: Οι ομάδες της Premier έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ φέτος με ένα δις σε μεταγραφές και ενώ υπάρχουν ακόμα πάνω από 20 μέρες μεταγραφών. Η κίνηση των 18. 5 εκατ. του Γκρέι σε Γουότφορντ δημιούργησε νέα έλλειψη ισορροπίας και έδειξε πως όσο περνάνε οι μέρες τα ποσά ανεβαίνουν. Απομένουν 80 εκατ. για να ξοδευτούν για να σπάσει κάθε ρεκόρ! Η Σίτι έχει συνεισφέρει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα με 218 εκατ. για Κάιλ Γουόκερ, Μεντί και Ντανίλο μεταξύ άλλων. Η Γιουνάιτεντ είναι κοντά με 150 εκατ. και η Τσέλσι είναι στην τοπ τριάδα με 130 εκατ.

Pep-Guardiola-poses-outside-the-stadium-after-his-first-press-conference

H χρονιά του: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπέπεσε σε αρκετά λάθη πέρυσι και είναι και φέτος το μεγάλο και κεντρικό πρόσωπο των Σίτιζενς. Το πρωταρχικό του λάθος ήταν ότι έδινε πάντα έμφαση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και άφηνε την ομάδα του ακάλυπτη και δίχως σωστή αμυντική προσέγγιση. Η προσέγγιση του Πεπ με την λογική να βάλει πολλά η Σίτι και ας δεχθεί αρκετά γκολ δεν ήταν αποτελεσματική…

Φέτος το καλοκαίρι ο Πεπ κινήθηκε ώστε να λύσει τα προβλήματά του με κίπερ και με φουλ μπακ. Ακόμα όμως έχει θέματα με τους στόπερ. Ο Τζο Χαρτ αντικαταστάθηκε από τον Κλαούντιο Μπράβο. Υπήρξε και το deal 34.7 εκατ. για τον Έντερσον της Μπενφίκα. Ο Κάιλ Γουόκερ, δεξί μπακ ήρθε από Τότεναμ με 45 εκατ., από Μονακό ο μπακ Μεντί με 52 εκατ. και ένας χρηστικός παίκτης ο Ντανίλο που μπορεί να λειτουργήσει ως φουλ μπακ ή αμυντικός χαφ για 26.5 εκατ. από Ρεάλ.

Οι Κομπανί, Στόουνς και Οταμέντι είχαν μείνει από την άμυνα από την πέρυσι. Με δεδομένο το ποδοσφαιρικό τους παρελθόν και το ιατρικό ιστορικό τους η Σίτι έχει περαιτέρω ανάγκη ενίσχυσης. Εκτός από αυτούς τους τρεις ο Πεπ έχει τον 19χρονο Τοσίν και τον… ανεπιθύμητο Ντενάγιερ, με τον Μανγκαλά, αφού ο Κολάροβ πήγε Ρόμα. Η Σίτι ήθελε τον Φαν Ντάικ αλλά με τα 60 εκατ. ως κόστος έκανε πίσω. Μία εναλλακτική είναι ο Μαρτίνεθ της Σοσιεδάδ με 27,1 εκατομμύρια.

moyr
Οιωνός τίτλου για Μουρίνιο: Το 2017 – 2018 η Γιουνάϊτεντ πρέπει να αποδειχθεί ξανά ισχυρή και άκρως ανταγωνιστική για τον τίτλο της Premier. Αυτό είναι το μίνιμουμ ως απαίτηση για μία τέτοια ομάδα, αλλά και η αλήθεια με την οποία τίθεται αντιμέτωπος ο Μουρίνιο που ξεκινά την 2η του προσπάθεια για τους 20 φορές πρωταθλητές. Στον Πορτογάλο δόθηκε λευκή επιταγή ως προς τα μεταγραφικά κι έτσι δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Σύμμαχος για τον τίτλο η παράδοση που έχει δημιουργήσει. Με εξαίρεση την πρώτη θητεία στην Τσέλσι, στους επόμενους σταθμούς της καριέρας του έκανε τα πάντα εξαιρετικά στη δεύτερη του σεζόν. Στην Πόρτο με το… καλημέρα πήρε UEFA, αλλά την επόμενη ήρθε το πρωτάθλημα και το Champions League. Στην Ιντερ πήρε με την πρώτη πρωτάθλημα, αλλά την επόμενη χρονιά ήρθε το τρεμπλ! Στη Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς τότε πήρε πρωτάθλημα σπάζοντας την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Επέστρεψε στην Τσέλσι και την πρώτη χρονιά τόνισε: «Το μικρό μου άλλο θέλει περισσότερο γάλα». Στη δεύτερή του σεζόν το άλογο έγινε… καθαρόαιμο και οι Μπλε πήρα κούπα!

Το Χρυσό παπούτσι: Μπορεί ο Λακαζέτ να συνεχίσει τον μέσο όρο σκοραρίσματός του και στην Premier; Ο φορ της Άρσεναλ θα μπορεί να διεκδικήσει το Χρυσό Παπούτσι και να κάνει ρεκόρ στην Premier με 40 και πλέον γκολ εάν παίζει διαρκώς κι επαναλάβει τον ρυθμό σκοραρίσματός του όπως με τη Λιόν. Ο Λακαζέτ στα 26 του είχε βάλει 28 γκολ σε 2.408 λεπτά στην Ligue 1. Δέκα εξ αυτών με πέναλτι. Θα μπορούσε να βάλει 40 σε επίπεδο Premier και σε 38 ματς. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα ξεπεράσει τις επιδόσεις που είναι κορυφαίες στο πρωτάθλημα, 34 από τον Κόουλ και τον Σίρερ το 1994 και το 1995, που είχαν βάλει σε 42 ματς.

Πάμε να δούμε μια μεγάλη έρευνα. Το Sky Sports υπολόγισε όλα τα δεδομένα και για κάθε στράικερ και για το τι γκολ θα έβαζε σε 500 λεπτά σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ο διεκδικητής της Χρυσής Μπάλας, Κέιν, μπορεί να περάσει τα 29 και να χτυπήσει ρεκόρ 39 γκολ. Είχε παίξει 2.531 λεπτά σε 30 αγώνες πέρυσι. Ο Μοράτα της Τσέλσι μπορεί να πιάσει τα 39, όπως και ο Κέιν εάν συνεχίσει τον ρυθμό που είχε με Ρεάλ και είναι βασικός μπροστά από τον Μπατσουαγί.

Ο Ζέσους μπορεί να τελειώσει ως 4ος τοπ σκόρερ με 37 γκολ μπροστά από τον συμπαίκτη του Αγουέρο, που θα είναι 7ος με 28. ωΟ Γκουέλ της Νιουκάστλ είχε βάλει 23 γκολ σε 2.145 λεπτά βοηθώντας την σε άνοδο. Ο Ζιρού που έχει συνδεθεί με μεταγραφή μετά την ένταξη του Λακαζέτ πιάνει τα 34. Ο Αλέξις Σάντσες είχε πιάσει το επίπεδο των 24 γκολ παίζοντας όμως διαρκώς. Ο Λουκάκου με το κόστος μεταγραφής στα 90 εκατ. μπορεί να τελειώσει στα 26 γκολ, όσα και ο Ιεανάτσο της Λέστερ.

Ο Τάμι Άμπραχαμ της Σούονσι, δανεικός από Τσέλσι μπορεί να ξεπεράσει τον Γιορέντε με 23 γκολ και να κρατήσει την περσινή επίδοση με 23 σε 3.424 στην Championship. Ο Μάρεϊ της Μπράιτον μπορεί τα 23 γκολ μπροστά από Κόστα, με τον Ισπανό να είχε 22 σε 38 αναμετρήσεις. Ο Κόστα βέβαια είναι απίθανο να παίξει ξανά με Τσέλσι. Στο top 20 και ο Όστιν της Σαουθάμπτον. Μπορεί να σκοράρει 22 γκολ μετά από σειρά τραυματισμών που είχε καθώς επανέρχεται. Ο Τσιτσαρίτο της Γουέστ Χαμ και ο νεοαποκτηθείς Σάντρο Ραμίρεζ σε Έβερτον έχουν την ευχέρεια για 21 τέρματα, μπροστά από τον Χέμεντ της Μπράιτον και τον Κινγκ της Μπόνρμουθ με 21 κα 20 τέρματα

Αυτοί θα κουνήσουν σεντόνι: Η πιο πιθανή κατάληξη της νέας σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι, θα είναι σίγουρα μια θέση στην τετράδα. Αν θα είναι η πρώτη θέση ή το 4ο «σκαλί», θα φανεί, όμως ο Πεπ δείχνει να βάζει το νερό στ’ αυλάκι, έχοντας πλέον κουβαλήσει μια χρονιά εμπειριών στην Αγγλία. Ο Βενγκέρ θα τα δώσει όλα για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη στιγμή που φέτος για πρώτη φορά στη δική του θητεία η Άρσεναλ δεν βρίσκεται στη διοργάνωση. Σε θέση ισχύος δείχνει να βρίσκεται και η Λίβερπουλ με τη δυναμική που έχει αποκτήσει και την ποιότητα από τη μέση και μπροστά, ενώ Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδεχομένως να βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από την Τότεναμ ώστε να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τ’ αστέρια της σεζόν 2018-2019.

Αυτοί θα πέσουν: Όπως συνηθίζεται στην έναρξη κάθε σεζόν, οι τρεις νεοφώτιστες αυτομάτως μπαίνουν στο γκρουπ με τις ομάδες που δείχνουν να συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες άμεσου υποβιβασμού. Ο Ράφα Μπενίτεθ που αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εξωαγωνιστικό κομμάτι της Νιούκαστλ, ίσως να επηρεάσει την ομάδα και τον Ισπανό κόουτς… Εξάλλου, το είπε και μόνος του εκείνος, παραμονές της πρεμιέρας, ότι οι «καρακάξες» έχουν αρχικό στόχο την παραμονή. Οι πρώτες εκτιμήσεις, παρ’ όλα αυτά, κάνουν αναφορά στη Χάντερσφιλντ, που ναι μεν πραγματοποίησε ικανοποιητικές προσθήκες στο ρόστερ της και μάλιστα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό από την άνοδό της, όμως, βάσει και της απειρίας παικτών και προπονητή, το σύνολο του Βάγκνερ φιγουράρει για υποβιβασμό. Από κοντά και οι Μπράιτον και Μπέρνλι, με τους «clarets» να έχουν χάσει μέσα στο καλοκαίρι τον Μάικλ Κιν από την άμυνα και τον Αντρέ Γκρέι από την επίθεση, αποδυναμώνοντας αρκετά το ρόστερ τους. Από την πλευρά τους, οι «γλάροι» του Κρις Χιούτον με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού, συμπεριλαμβάνονται στις επικρατέστερες ομάδες για να βρεθούν ξανά την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία, λόγω της αδυναμίας του προπονητή τους να παρουσιάσει επιδόσεις πειστικές για διατήρηση στο κορυφαίο επίπεδο…

Ομάδα – έκπληξη: Μπορεί οι Αγγλοι να τονίζουν πως ο Μπενίτεθ είναι στα πρώτα φαβορί για απόλυση, ωστόσο αυτό συνέβη λόγω των κακών σχέσεων με τον Μάικ Ασλεϊ. Ο Ράφα έκανε τα πάντα για να ανεβάσει την ομάδα ξανά στα μεγάλα σαλόνια, το πέτυχε και είναι ο αγαπημένος της εξέδρας. Ο Ισπανός πήγε σε σίγουρες λύσεις, η εικόνα στα φιλικά είναι καλή, ενώ φρόντισε πέρσι να χτίσει έναν εξαιρετικό κορμό. Αν του βγει όπως πέρσι ο Ντουάιτ Γκέιλ (23 γκολ, 4 ασίστι), τότε ο Μπενίτεθ μπορεί να φτάσει ψηλά με τις Καρακάξες. Το… φαινόμενο Ραφά είναι εγγύηση για μια εξαιρετική πορεία, ωστόσο όσο το φάντασμα του Ασλεϊ πλανάται πάνω από το Σεντ Τζέιμς Παρκ είναι… ανόητο να γίνουμε πολύ αισιόδοξοι.