5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

O Mανέ λύτρωσε την Λίβερπουλ(όλα τα αποτελέσματα)

By on 19 Αυγούστου, 2017 0 520 Views

Η Λίβερπουλ κέρδισε δύσκολα την Κρίσταλ Πάλας, αλλά η μεγάλη είδηση είναι ότι κράτησε το μηδέν και κατάφερε να σπάσει την κακή παράδοση των τελευταίων ετών με τους Λονδρέζους. Ο Κλοπ αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του ενόψει Χόφενχαϊμ και η ομάδα του δεν είχε ταχύτητα στην επίθεση. Ο Μάτιπ έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τους κόκκινους, ο Μπεντέκε για την Πάλας και το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο.
Ο Καμερουνέζος αμυντικός ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τους κόκκινους, πλησιάζοντας στο γκολ και με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τους παίκτες του Κλοπ να ανεβάζουν σιγά-σιγά ρυθμό και τον Μανέ να φτάνει στο χρυσό γκολ στο 73’. Βέβαια, χρειάστηκε και τύχη, καθώς ο Μιλιβόγιεβιτς τα έχασε και τελικά έκανε το λάθος που στοίχισε στην ομάδα του έστω τον βαθμό. Η Λίβερπουλ κράτησε με άνεση το προβάδισμα μέχρι το τέλος, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Κλάβαν, Γκόμεζ, Μίλνερ, Βαϊντάλντουμ (71’ Σολάνκε), Χέντερσον, Μανέ, Φιρμίνο, Στάριτζ (61’ Σαλάχ)

Κρίσταλ Πάλας (Φρανκ Ντε Μπουρ): Χένεσι, Τόμκινς, Νταν, Γουόρντ, Φαν Άανχολτ, Φοσού-Μενσά, Μιλιβόγιεβιτς (77’ Καϊκάι), Παντσίον (73’ ΜακΆρθουρ), Λόφτους-Τσικ, Τάουνσεντ, Μπεντέκε

Ολα ο Ρόμπσον Κανού
Δεύτερη νίκη σε δύο αγώνες για την Γουέστ Μπρομ, η οποία επικράτησε της Μπέρνλι με 1-0 εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά δεν σκόραραν, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην επανάληψη και στο 63′ πέρασε στο ματς ο Ρόμπσον Κανού. Αυτός που θα γινόταν ο πρωταγωνιστής, τόσο επειδή στο 71′ με ωραία ενέργεια έκανε το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, όσο κι επειδή στο 83′ αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ…

Εκανε τη δουλειά η Γουότφορντ
Την πρώτη νίκη της σεζόν πανηγυρίζει η Γουότφορντ με το εκτός έδρας 2-0 επί της Μπόρνμουθ, η οποία γνώρισε την δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποία έλειψαν οι φάσεις, για να βελτιωθούν τα πράγματα στο δεύτερο. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Γουότφορντ, η οποία πήρε τον έλεγχο, έκανε κάποιες φάσεις και στο 73′ άνοιξε το σκορ με τον Ριτσάρλισον από κοντά, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-2 στο 86′ με σουτ του Καπουέ εντός περιοχής.

Καθαρά οι Αλεπούδες
Στην πρεμιέρα πάλεψαν αντρικά στην Αρσεναλ. Εβαλαν τρία, αλλά δέχτηκαν τέσσερα στο φινάλε. Αυτή τη φορά όμως οι Αλεπούδες φρόντισαν να είναι πιο σοβαρές στην άμυνα. Η Λέστερ βρήκε τα δύο γκολ μπροστά με τους Οκαζάκι (1′), Μαγκουάιρ (54′), διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμά της και έφτασε στο καθαρό 2-0 επί της Μπράιτον, η οποία ξεκινάει με δύο ήττες.

«Αγιο» ο Πελεγκρίνο στις καθυστερήσεις
Η πρώτη επιτυχία του Μαουρίτσο Πελεγκρίνο στον πάγκο της Σαουθάμπτον ήρθε με εξαιρετικά περιπετειώδη τρόπο. Οι Αγιοι προηγήθηκαν στο 11 με τον Γκαμπιαντίνι και στο 38′ με πέναλτι του Τάντιτς. Ωστόσο, παρά την αποβολή του Αρναούτοβιτς για ανόητη αγκωνιά (33′), η Γουέστ Χαμ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει με αριθμητικό μειονέκτημα και τα δύο γκολ του Τσιτσαρίτο (45′, 74′). Εκεί όμως που είχαν κάνει την υπεπροσπάθεια, στο 93′ δέχτηκαν και πάλι με πέναλτι (Οστιν) το 3-2 και έτσι οι Λονδρέζοι ξεκινούν με δύο αποτυχίες.