6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024

Δύο οι προκλήσεις για την Εθνική – Εφικτό το 3Χ3

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2017 0 64840 Views

Ο Μπεν Σιμόν και οι διεθνείς μας θα βρεθούν απόψε (03/09, 19:00) ενώπιον μεγάλων προκλήσεων

Για πρώτη φορά στα χρονικά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ψάχνουμε για την τρίτη διαδοχική μας νίκη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα στην ίδια διοργάνωση. Η τελευταία φορά που πετύχαμε το 3Χ3 ήταν την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2007, αλλά στη διοργάνωση του Γιούρο.

Η άλλη πρόκληση έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε περίπτωση που αποδράσουμε από το Ταλίν με το διπλό, τότε το αήττητο σερί των διεθνών μας θα διατηρηθεί για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Η τελευταία μας ήττα έχει καταγραφεί στις 10 Οκτωβρίου 2016 και ακολούθως σε δύο αναμετρήσεις με το Γιβραλτάρ, μία με την Εσθονία και μία με την Βοσνία είχαμε βαθμολογικό κέρδος.

Με βάση την εικόνα που έδειξε η ομάδα στο β’ ημίχρονο με τη Βοσνία, αλλά και με τη δυναμική που αυτή έχει αναπτύξει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, νοείται ότι το 3Χ3 είναι εφικτό. Αρκεί η ομάδα να παρουσιαστεί με την ίδια σοβαρότητα και σταθερότητα στην απόδοση της. Χαραμισμένα ημίχρονα και παιδαρίστικα λάθη σε αυτό το επίπεδο όχι μόνο δεν επιτρέπονται, αλλά στοιχίζουν ακριβά.

Φυσικά, κανείς δεν μίλησε για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου, ούτε υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση να πετύχουμε κάτι τέτοιο αν πρώτα δεν ανατραπεί στα τελευταία τρία παιχνίδια ο αρνητικός συντελεστής των τερμάτων που έχει η Εθνική και βρίσκεται στο -3.

Οι προκλήσεις που προαναφέρονται έχουν να κάνουν κυρίως με τις επιδόσεις των ίδιων των διεθνών. Αυτό που στα ολυμπιακά αθλήματα ονομάζουμε «ατομικά» και «εθνικά» ρεκόρ. Αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι με τους Εσθονούς. Εάν και εφόσον κερδίσουμε, θα καταγραφούν και νέα ρεκόρ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ

ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ