5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Καλύτερη αλλά άσφαιρη η Άρσεναλ στο ντέρμπι με την Τσέλσι(0-0)

Καλύτερη αλλά άσφαιρη η Άρσεναλ στο ντέρμπι με την Τσέλσι(0-0)

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2017 0 600 Views

Με τους Σάντσες-Οζίλ εκτός 11άδας η Αρσεναλ ήταν καλύτερη από την Τσέλσι, είχε δοκάρι και φάσεις, όμως έφυγε… μόνο με έναν βαθμό από το Stamford Bridge (0-0).

Μπορεί οι δύο ομάδες να μην κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά το 0-0 του «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν χορταστικό, με αρκετές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Το αποτέλεσμα, φυσικά, δεν βολεύει ούτε την Τσέλσι, που δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή, αλλά και την Άρσεναλ, που παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Βενγκέρ, ο οποίος είχε διαβάσει εξαιρετικά το παιχνίδι όσον αφορά την τακτική και κέρδισε κατά κράτος τον Κόντε, ήταν πολύ καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Με μεγαλύτερη όρεξη μπήκαν στο γήπεδο οι «μπλε», είχαν τα ηνία του αγώνα, έλεγχαν το ρυθμό, αλλά περιορίζονταν, κυρίως στο πρώτο τέταρτο σε μακρινά σουτ, χωρίς να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για την Άρσεναλ στο 16ο λεπτό όταν ο Μπεγερίν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γουέλμπεκ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η Τσέλσι απάντησε στις… χαμένες ευκαιρίες στο 21’ όταν ο Φάμπρεγας έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Πέδρο, αυτός έφυγε μόνος του, βγήκε τετ α τετ με τον Τσεχ, άργησε όμως να κάνει κοντρόλ και τελικά πέρασε ανεκμετάλλευτη η φάση.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι στις επιθέσεις τους, οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους, το δυνατό μακρινό σουτ του Τσάκα, στο 32ο λεπτό, πέρασε άουτ και στο 41’ η Άρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από απίθανη ενέργεια του Ράμσεϊ, τον Λακαζέτ να κάνει το βολέ στην επαναφορά, σε κενό τέρμα, και τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και έξω!

Πίεσαν πολύ οι παίκτες του Κόντε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά οι «κανονιέρηδες» ήταν εξαιρετικά οργανωμένοι στην άμυνά τους και κατάφεραν να βγαίνουν πιο εύκολα στην επίθεση, χωρίς ουσία πάντως.

Μετά το 60’ η Τσέλσι άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, αλλά χωρίς να γίνει απειλητική. Ο χρόνος κυλούσε, ο Φάμπρεγας άρχισε να κουράζεται κάτι που επηρέασε τον ρυθμό των πρωταθλητών, στο 79’ ο Αζάρ έμεινε αμαρκάριστος, αλλά ο Τσεχ ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε το σουτ του Βέλγου.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, η Τσέλσι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Νταβίντ Λουίζ στο 87′ και τελικά Τσέλσι και Άρσεναλ μοιράστηκαν βαθμούς, αλλά οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις!