28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

Τεσσάρα στο φινάλε για την Γιουνάιτεντ

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2017 0 662 Views

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε με τον… συνηθισμένο φετινό της τρόπο (4-0) και την Έβερτον στην επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στο «Ολντ Τράφορντ» και έπιασε εκ νέου την συμπολίτισσα Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ήταν εξαρχής περίεργο παιχνίδι: ο επί σειρά ετών αρχηγός της Μάντσεστερ επέστρεφε στον τόπο που δοξάστηκε όσο ελάχιστοι, κι αυτό είχε «απλώσει» ένα περίεργο μούδιασμα πριν το ματς. Επίσης, ο Ρόναλντ Κούμαν συνηθίζει να βγάζει το λάδι στον Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς σε 5 αναμετρήσεις ο “Special One” δεν είχε καταφέρει να τον κερδίσει. Τα πάντα, λοιπόν, προμήνυαν γκέλα για τους γηπεδούχους.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 4’ ο Βαλένσια με σουτάρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πίκφορντ για το 1-0! Οι κόκκινοι διάβολοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν κακοί επιθετικά, αποφάσισαν να μην ρισκάρουν και οι φάσεις ήταν λιγοστές. Στο 21’ ο Ρούνεϊ πλησίασε στην ισοφάριση για την Έβερτον στην επιστροφή του στο Old Trafford, αλλά είδε την μπάλα να περνάει άουτ, πριν ο Λουκάκου χάσει την ευκαιρία του αγώνα στο 26’. Το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τους παίκτες του Κούμαν να απογοητεύουν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, τα ζαχαρωτά μπήκαν δυνατά και χρειάστηκε να επέμβει ο Ντε Χέα για να κρατήσει η Γιουνάιτεντ ο προβάδισμα και να ξυπνήσει στη συνέχεια. Ρούνεϊ στο 46’ και Σίγκουρντσον στο 61’ δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και ήταν λογικό αυτή η Έβερτον, που έχει βγάλει ελάχιστες φάσεις σε αυτή τη σεζόν, να φύγει με άδεια τα χέρια από το Μάντσεστερ. Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο τέλος. Στο 84’ ο Γουίλιαμς έκανε το λάθος, ο Φελαϊνί έκλεψε, άφησε στον Λουκάκου και ο Βέλγος έδωσε την ασίστ στον Μχιταριάν για το 2-0. Στο 89’ ήταν η σειρά του Λουκάκου να σκοράρει από κοντά για το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 ήρθε στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Μαρσιάλ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαγί, Τζόουνς, Γιανγκ, Μάτιτς, Φελαϊνί, Μάτα (77’ Ερέρα), Μχιταριάν (88’ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (61’ Λίνγκαρντ), Λουκάκου

Έβερτον (Ρόναλντ Κούμαν): Πίκφορντ, Μπέινς, Κιν, Γουίλιαμς, Γιαγκιέλκα, Μαρτίνα, Σνάντερλεν, Γκουέγ (76’ Κάλβερτ-Λιούιν), Ντέιβις (66’ Σάντρο), Σίγκουρντσον, Ρούνεϊ (82’ Μιραλάς)