27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βλέπει μπροστά το ΑΠΟΕΛ με ψυχραιμία.Ακολουθούν Άρης ,Τότεναμ και Αλκή πριν πάρει ανάσες

Βλέπει μπροστά το ΑΠΟΕΛ με ψυχραιμία.Ακολουθούν Άρης ,Τότεναμ και Αλκή πριν πάρει ανάσες

By on 19 Σεπτεμβρίου, 2017 0 835 Views

Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που προβλημάτισε περισσότερο και απο την ήττα στον χθεσινό αγώνα.Η κούραση απο τον αγώνα με την Ρεάλ δεν προβλήθηκε σαν ελαφρυντικό αφού υπάρχει πλούσιο ρόστερ που με το ροτέισιον δίνονται ανάσες και αγωνίζονται ισάξιοι ποδοσφαιριστές.Η απουσία κόσμου και της κερκίδας που θα έσπρωχνε ψυχολογικά τους παίκτες ήταν ένα σοβαρό πλήγμα που θα πρέπει να ταρακουνίσει και τους υπαίτιους της τιμωρίας αλλά και αυτούς που πρέπει να μηδενίσουν την ανοχή τους σε ενέργειες ατόμων που προκαλούν τεράστια ζημια.Απο εκεί και πέρα το ΑΠΟΕΛ πήρε το μάθημα από την ήττα και έχει την εμπειρία και τις δυνατότητες να ανασυνταχθεί αφού δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμπετωπίζει τέτοιες δυσκολίες.Έχει προστά του τώρα τον Άρη στην Λεμεσό και ακολουθεί η Τότεναμ πριν πάει στην Λάρνακα για να παίξει με την Αλκή αφού ανάσες θα πάρει μετά την 1η Οκτωβρίου λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής.

Για την ήττα από την Ανόρθωση μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος.
«Είναι πιο εύκολο να πούμε τι πήγε σωστά και η απάντηση είναι σχεδόν τίποτα. Παρουσιαστήκαμε πολύ κακοί, δεν βγάλαμε ποιότητα και ήμασταν αργοί και πρακτικά και στο πνεύμα. Αυτοί στοίχησε για να μην παρουσιάσουμε αυτά που μπορούμε. Ο προσανατολισμός μας ήταν η κατοχή της μπάλας και να αναπτυσσόμαστε από τον άξονα αλλά υποπέσαμε σε πολλά λάθη καθώς η αργή κίνηση δεν έδινε επιλογές σε αυτόν που κρατούσε την μπάλα και δεν κάναμε ευκαιρίες. Ήταν και η αμυντική διάταξη της Ανόρθωσης που ήταν πολύ καλή. Είναι μια ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντιμετωπίσουν ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ. Πήραμε ότι αξίζαμε, τίποτα. Παρά το γεγονός ότι απωλέσαμε μια ευκαιρία με το πέναλτι να κερδίσουμε έναν βαθμό αλλά ίσως αυτό να κάλυπτε ένα γερό μάθημα. Είμαστε σε μια φάση που οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες και αυτό είναι θετικό γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να ανατρέψουμε την κακή ψυχολογία στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Άρη την Παρασκευή» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτό που λέω εδώ και δέκα μέρες και πριν από το παιχνίδι με την Ρεάλ είναι ότι το δύσκολο δεν είναι όταν ακολουθεί ένας αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ αλλά όταν προηγείται ένας τέτοιος αγώνας. Πρέπει να βρεις την πνευματική ισορροπία από αυτό που έζησες και να επανέλθεις στην Κυπριακή πραγματικότητα. Υπάρχουν τρόποι να το διαχειριστείς αλλά δύσκολο να το αποφύγεις απόλυτα. Παρά τις εμπειρίες που έχουμε δεν φάνηκε να μπορούμε να το διαχειριστούμε. Είναι καθαρά το πώς θα βρούμε την ισορροπία στα κίνητρα και αυτό είναι ευθύνη και του προπονητή και των παικτών. Ο κ. Δώνης με την ατάκα του στην διάσκεψη έδειξε ότι υπάρχει αντίληψη».

Η αλλαγή Αλωνεύτη βοήθησε…
«Άλλαξε και το σύστημα εκεί στην αλλαγή Αλωνεύτη. Ήταν και η πρώτη φορά που πλαγιοκοπήσαμε τότε. Αν το ΑΠΟΕΛ έπαιζε με βάση τις δυνατότητες του θα μπορούσε και νωρίτερα να έκανε αρκετές επιθετικές προσπάθειες, πράγμα που δεν έκανε. Αν προσπαθήσει κάποιος να βρει κάποιον που είχε θετικό πρόσημο από το παιχνίδι θα δυσκολευτεί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το εκμεταλλευτούμε το μάθημα και να παρουσιαστούμε καλύτερα».

Τώρα το ΑΠΟΕΛ παίζει με τον Άρη Παρασκευή και με την Τότεναμ την Τρίτη και θα χρειαστεί εκ νέου διαχείριση…
«Τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο αυτό θα είναι το σκηνικό. Ο κ. Δώνης έχει αρκετές επιλογές και έγινε και ο ίδιος πιο σοφός όπως και οι ποδοσφαιριστές ώστε να μην παρουσιάσουμε τα ίδια προβλήματα. Το ισόπαλο αποτέλεσμα ίσως να ήταν πιο δίκαιο αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν πιο ωφέλιμο γιατί το μάθημα της ήττας αποδεικνύεται πολλές φορές καλύτερο. Η απουσία του κόσμου επηρέασε αλλά δεν μπορούμε να το επικαλεστούμε καθώς οφείλαμε να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι».