1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024

Έβαλε όσα ήθελε η Σουηδία … (8)

By on 7 Οκτωβρίου, 2017 0 887 Views

Η Σουηδία νίκησε 8-0 το Λουξεμβούργο στη Σόλνα, με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει 4 τέρματα για πρώτη φορά στην διεθνή του καριέρα. Σημαντικό βήμα για τα μπαράζ.

Με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, η Σουηδία επικράτησε 8-0 του Λουξεμβούργου στο “Friends Arena” της Σόλνα (Στοκχόλμη), ανέβηκε στην κορυφή του Α’ ομίλου έστω και προσωρινά, αλλά έκανε έστω σημαντικό βήμα για την 2η θέση και είσοδο στα μπαράζ.

Για να αποφύγει να είναι η χειρότερη δεύτερη και να μπει στα μπαράζ, η Σουηδία ήθελε να νικήσει 7-0, καθώς είχε νικήσει 1-0 στο Λουξεμβούργο και ήθελέ ένα συνολικό 8-0. Αυτό γιατί 8-0 έχει με την Λευκορωσία (4-0 και 4-0), με τους Λευκορώσους να είναι ισόβαθμοι με το Λουξεμβούργο και πλέον δεν την νοιάζει αν στην ισοβαθμία η Λευκορωσία είναι από πάνω στην 5η θέση (δεν μετρούν οι βαθμοί με τον 6ο για την κατάταξη των 2ων, έτσι ώστε να βγει ο χειρότερος που δεν θα παίξει μπαράζ).

Ο Μάρκους Μπεργκ πέτυχε 4 γκολ και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως έκανε το 7-0 στο 71′ και στο 74′ αντικαταστάθηκε. Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού έφτασε τα 8 γκολ στα προκριματικά, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που πέτυχε 4 γκολ σε ματς με την εθνική Σουηδίας.