2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Δεύτερη η Ελλάδα και περιμένει θέση στα μπαράζ

By on 7 Οκτωβρίου, 2017 0 947 Views

Η Εθνική Κύπρου προηγήθηκε της Ελλάδας αλλά δέχθηκε δυο γκολ σε ένα δίλεπτο και γνώρισε την ήττα με 2-1. Στη δεύτερη θέση του ομίλου η Ελλάδα και πλέον περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων σε άλλους ομίλους για να ξέρει αν θα παίξει στα μπαραζ.

Το παιχνίδι:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελλάδα να βάζει πίεση αλλά η Εθνική μας κράτησε στα μετόπισθεν και στο 18ο λεπτό πήρε προβάδισμα, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κάστανου την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Πιέρος Σωτηρίου με διπλή προσπάθεια, μιας και ο Καρνέζης σταμάτησε το πρώτο σουτ. Εκεί που η ψυχολογία ήταν με το μέρος μας, μέσα σε ένα δίλεπτο η Ελλάδα έκανε την ανατροπή. Στο 24΄ έπειτα από ένα λάθος του Λαίφη ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής και έφερε το ματς στα ίσα ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Τζιόλης έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Σταδιακά οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα και δικαιούνταν πέναλτι στο 31ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε στα χέρια του Τζαβέλλα μετά το σουτ του Χάμπου αλλά ο Μαγιένκο δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Οι δυο ομάδες έδειξαν διάθεση να επιτεθούν με το σκορ να μην διαφοροποιείται μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης ήταν εμφανές πως υπήρχε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής μας. Οι παίκτες της Ελλάδας έβγαιναν με σχετική ευκολία στην επίθεση και στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου μέρους είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Μήτρογλου και ένα δοκάρι με τον Μάνταλο. Σε μια προσπάθεια να αλλάξει την κατάσταση, ο Ραν Μπεν Σιμόν απέσυρε τον Αντωνιάδη και έβαλε στη θέση του τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου. Μια κίνηση που βγήκε στον κόουτς αφού η Εθνική μας έγινε πιο επιθετική και κυνήγησε με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης, κυκλοφορόντας πλέον με πολύ καλό τρόπο την μπάλα. Στην Ελλάδα θέλησαν να κάνουν διαχείριση του σκορ, με την Εθνική μας να πιέζει και να κυνηγάει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαμπάν/Τοροσίδης, Δώνης, Μανωλάς, Σάμαρης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Μαγιένκο

ΒΟΗΘΟΙ: Ρομπέρτο Φερνάντεζ, Ντιέγκο Μπαρμπέρο.

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Λαϊφης, Αντωνιάδης(60΄ Αλεξάνδρου), Μαργκάσα(85΄ Μυτίδης), Λαμπάν, Αρτυματάς, Κάστανος(79΄ Οικονομίδης), Χάμπος, Πιέρος.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης(69΄ Ρέτσος), Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης(75΄ Δώνης), Σταφυλίδης, Μάνταλος, Μήτρογλου(89΄ Σάμαρης).