4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024

Η Ελλάδα με τεσσάρα στα μπαράζ

By on 10 Οκτωβρίου, 2017 0 845 Views

Οι διεθνείς του Μίχαελ Σκίμπε έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο Γιβραλτάρ και “σφράγισαν” με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Τέσσερα ωραία γκολ σκόραραν οι Έλληνες στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για το τελικό 4-0.

Νίκες κόντρα σε ομάδες όπως το Γιβραλτάρ δεν… πανηγυρίζονται αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμες για κάθε προπονητή να δει βασικά πράγματα πριν μπει η ομάδα του στα βαθιά, κι όπου βαθιά για την Εθνική Ελλάδος βάλτε τα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι Έλληνες διεθνείς χωρίς να πιάσουν “κόκκινα” στην απόδοσή τους έκαναν το καθήκον τους κόντρα στους άσημους “μαχητές” του Γιβραλτάρ κερδίζοντας το παιχνίδι με 4-0 χάρη σε πολύ όμορφα γκολ που προήλθαν από ωραίες συνεργασίες των ποδοσφαιριστών του Σκίμπε.

“ΜΗΤΡΟΓΚΟΛ” Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε δις στο παιχνίδι, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα και για τον ίδιο φυσικά.

Ο “Μητρογκόλ” στο πρώτο ημίχρονο δεν… τράβηξε ωστόσο στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκε τις όμορφες συνεργασίες των συμπαικτών του κι έδωσε δύο “τονωτικές ενέσεις” στην ψυχολογία του ενόψει των δύο αναμετρήσεων στα μπαράζ.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΕΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΡΟΣΙΔΗ
Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να ήταν τεράστια ανάμεσα στις δύο ομάδες ωστόσο αυτό δε φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η Ελλάδα δεν είχε όρεξη, δεν έβαλε ένταση στο παιχνίδι της και δεν μπορούσε ν’ απειλήσει σοβαρά την εστία του Γιβραλτάρ. Ούτε από τις στημένες φάσεις που κέρδισε αλλά ούτε και από κάποιους συνδυασμούς.

Εν τέλει το γκολ που ήρθε από τον αρχηγό. Μία εξαιρετική σέντρα του Ζέκα και μία ωραία κεφαλιά του Τοροσίδη «ξεκλείδωσε» το ματς και ουσιαστικά έκανε το υπόλοιπο ματς διαδικαστικό.

ΕΝΤΑΣΗ, ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Προφανώς το ζητούμενο ήταν η νίκη. Αλλά κόντρα στο Γιβραλτάρ το ζητούμενο είναι και τα γκολ. Οσο το δυνατόν περισσότερα τόσο το καλύτερα. Η Ελλάδα τα βρήκε με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα και να ανεβαίνει στην 8η θέση στον πίνακα των all time scorer της Εθνικής (με 16 γκολ).

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Γιαννιώτας με το πρώτο του επίσημο γκολ με την Εθνική (είχε σκοράρει και στο φιλικό με την Ολλανδία). Ολα έγιναν όπως έπρεπε και η Ελλάδα μπαίνει στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

ΤΟΥΣ… ΜΑΖΕΨΕ Ο ΣΚΙΜΠΕ

Ο Μίχαελ Σκίμπε στη μετά-Ρανιέρι εποχή μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένος πλέον.

Ο Γερμανός… μάζεψε το χάλι του πρόσφατου παρελθόντος και κατάφερε να φτάσει την Ελλάδα σε μπαράζ πρόκρισης σε μεγάλη διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Ελλάδος βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη φορά σε μουντιαλικό μπαράζ, μετρώντας δύο στα δύο με Ουκρανία και Ρουμανία. Τον τρίτο αντίπαλό θα τον μάθουμε στις 17 Οκτωβρίου και στις αρχές Νοέμβριου θα πραγματοποιηθούν τα δύο ματς για το τελικό ξεκαθάρισμα.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (68′ Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (68′ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74′ Γιαννιώτας), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου.