8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024

Τεράστια έκπληξη έπληξε την Γιουνάιτεντ

By on 21 Οκτωβρίου, 2017 0 744 Views

Αήττητο τέλος για τη Γιουνάιτεντ, υπέστη ήττα σοκ 2-1 εκτός έδρας από την εξαιρετική Χάντερσφιλντ και βρέθηκε στο -5 από την κορυφή. Διπλό χωρίς προπονητή για τη Λεστερ, νίκη για Νιούκαστλ.

Αήττητο ήταν και τέλος… Η Χάντερσφιλντ έκανε την τεράστια έκπληξη, επικράτησε 2-1 της Γιουνάιτεντ κι έστειλε την ομάδα του Μουρίνιο στο -5 από την κορυφή. Εξάλλου, ήταν μόλις η τρίτη ήττα για τον Special One από νεοφώτιστη ομάδα στην Premier League. Οι «Κόκκινοι διάβολοι» πλήρωσαν τα αμυντικά κενά και τον τραυματισμό του Τζόουνς, με τον Λίντελοφ να κάνει τραγική εμφάνιση. Οι ταπεινοί- αλλά ξεκάθαρα τίμιοι αγωνιστικά- γηπεδούχοι υποδέχτηκαν την αρμάδα του Μουρίνιο και της επιφύλασσαν πάρτι άνευ ποδοσφαιρικού προηγουμένου: στο 28΄ ο Μόι με σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ, για να έρθει 5 λεπτά αργότερα ο Ντεπουάρτ (μετά από βολέ του τερματοφύλακα!) να περάσει και τον Ντε Χέα και να γράψει το 2-0.

Τα σημάδια δεν ήταν καλά για την Μάντσεστερ, καθώς ο Μουρίνιο δεν είχε γυρίσει ποτέ στην καριέρα του ματς στο οποίο βρισκόταν πίσω με 2-0. Και, δυστυχώς γι’ αυτόν, η ιστορία επαναλήφθηκε: μπορεί ο Ράσφορντ με κεφαλιά στο 78΄ να μείωσε σε 2-1, όμως στα εναπομείναντα 15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις πέραν της ευκαιρίας του Σμόλινγκ στο 94΄ δε συνέβη τίποτα άλλο.

Έτσι, η Χάντερσφιλντ κέρδισε για πρώτη φορά την Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά μετά το 1952 (!), βάζοντας τέλος στο σερί των 10 ηττών από τους «Κόκκινους Διάβολους».

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 20 βαθμούς και είδαν την «σεληνιασμένη» Σίτι να πηγαίνει στους 25, μετά και τη σημερινή της νίκη.

Και, πλέον, το ερώτημα που εγείρεται για τον Ζοσέ έχει να κάνει όχι τόσο με την θέληση, αλλά με την ικανότητα: μπορεί να πάρει τον φετινό τίτλο;

Η Σίτι δείχνει πιο έτοιμη, ενώ και η Τότεναμ πλησιάζει απειλητικά. Ωστόσο…

Ωστόσο, δεν τον λένε “Special One” χωρίς λόγο.

Διπλό χωρίς προπονητή η Λέστερ
Στο πρώτο παιχνίδι της χωρίς τον Κρεγκ Σέξπριρ η Λέστερ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη 1-2 στη Σουόνσι. Στον πάγκο της καθόταν ο υπηρεσιακός, Μάικλ Απλετον, που τα πήγε εξαιρετικά. Οι Αλεπούδες προηγήθηκαν 0-2. Το πρώτο ήταν αυτογκόλ του Φερνάντες (25΄) και το δεύτερο σε ωραία αντεπίθεση με τον Οκαζάκι (49’). Ο Μόουσον μείωσε για τους γηπεδούχους, που όμως δεν βρήκαν την ισοφάριση, με τη Λέστερ να βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.