19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο δρόμο για την πρόκριση στον Elite round(Ποιές ομάδες προκρίθηκαν και τι περιμένουμε)

Στο δρόμο για την πρόκριση στον Elite round(Ποιές ομάδες προκρίθηκαν και τι περιμένουμε)

By on 24 Οκτωβρίου, 2017 0 789 Views

Στιγμιότυπο από το χθεσινό 5-0 της Εθνικής μας πάνω στο Σαν Μαρίνο.
————————————-
Με την ολοκλήρωση της δράση της προκριματικής φάσης θα ξεκαθαρίσει οριστικά και το σκηνικό με τις ομάδες που θα περάσουν στον Elite round του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων

Στην προκριματική φάση συμμετέχουν 52 ομάδες σε δεκατρείς ομίλους. Θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (σύνολο 26) καθώς και οι καλύτερες τέσσερις τρίτες ομάδες των ομίλων.

Σημειώνεται ότι κριτήριο για τις τρίτες καλύτερες ομάδες θα είναι ο βαθμολογικός απολογισμός στα παιχνίδια που τερμάτισαν υψηλότερα στην κατάταξη του ομίλου τους.H Εθνική μας αναμένει με τον βαθμό που πήρε στον αγώνα με την Σουηδία να βοηθήσουν οι συγκυρίες στους άλλους ομίλους να περάσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες και έχει αρκετές ελπίδες.

Μέχρ τώρα στον Elite round προκρίθηκαν Γαλλία, Σλοβενία, Σερβία, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Πολωνία, Σουηδία, Ισραήλ, Τσεχία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ουκρανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Βοσνία / Ερζεγοβίνη και Σλοβακία.

Συνοπτικά το σκηνικό με τους δεκατρείς ομίλους της προκριματικής φάσης:

1ος όμιλος: Συμμετέχουν Βέλγιο, Μάλτα, Βόρειος Ιρλανδία και Ελβετία και οι αγώνες θα αρχίσουν στις 26 Οκτωβρίου στη Μάλτα.

2ος όμιλος: Μετά από δύο αγωνιστικές Κροατία και Ισπανία βρίσκονται στους έξι βαθμούς και ακολουθούν χωρίς βαθμό Αλβανία και Λιχνεστάιν. Στο αυριανό φινάλε θα γίνουν οι αγώνες Κροατία – Ισπανία και Λιχνεστάιν – Αλβανία.

3ος όμιλος: Η δράση ολοκληρώθηκε με πρώτη το Ισραήλ (9 βαθμοί) και δεύτερη τερμάτισε η Τσεχία με 4 βαθμούς. Τον ίδιο απολογισμό εξασφάλισε και η τρίτη Τουρκία και τελευταία χωρίς βαθμό η Αρμενία.

4ος όμιλος: Προκρίθηκαν Φινλανδία και Ισλανδία με 7 βαθμούς και ακολούθησαν με 3 βαθμούς η Ρωσία και χωρίς βαθμό τα Νησιά Φαρόε.

5ος όμιλος: Μετά από δύο αγωνιστικές Σερβία και Ελλάδα βρίσκονται στους έξι βαθμούς και ακολουθούν χωρίς βαθμό Νορβηγία – Γιβρατάρ. Στο σημερινό φινάλε θα γίνουν οι αγώνες Γιβραλτάρ – Νορβηγία και Ελλάδα – Ισπανία.

6ος όμιλος: Μετά από δύο αγωνιστικές Γαλλία και Σλοβενία βρίσκονται στους έξι βαθμούς και ακολουθούν χωρίς βαθμό Λευκορωσία και Καζακστάν. Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (25 Οκτωβρίου) Σλοβενία – Γαλλία και Λευκορωσία – Καζακστάν.

7ος όμιλος: Μετά από μια αγωνιστική Σκοτία και Δανία έχουν από τρεις βαθμούς και χωρίς βαθμό Ανδόρρα και Εσθονία.

Εκκρεμούν οι αγώνες Δανία – Ανδόρρα, Σκοτία – Εσθονία (25/10) και Δανία – Σκοτία και Εσθονία – Ανδόρρα (28/10). Ο όμιλος διεξάγεται στην Εσθονία.

8ος όμιλος: Εδώ είχαμε τριπλή ισοβαθμία με πέντε βαθμούς για Βοσνία / Ερζεγοβίνη, Σλοβακία και Σκόπια και χωρίς βαθμό η Μολδαβία.

Προκρίθηκαν στον elite round Βοσνία / Ερζεγοβίνη και Σλοβακία και μέχρι τώρα τα Σκόπια προκρίνονται μέσα από τη διαδικασία των καλύτερω τρίτων ομάδων.

9ος όμιλος: Προκρίθηκαν Ουγγαρία (9 βαθμοί) και Ολλανδία (6 βαθμοί). Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ουαλία με 3 βαθμούς και τελευταίο το Κόσσοβο χωρίς βαθμό.

10ος όμιλος: Η δράση άρχισε χθες στη Ρουμανία με τους αγώνες Αυστρία – Λουξεμβούργο (2-1) και Λιθουανία – Ρουμανία (1-2).

11ος όμιλος: Προκρίθηκαν Ιρλανδία (9 βαθμοί) και Ουκρανία (6 βαθμοί). Τρίτο το Αζερμπαϊτζάν με τρεις βαθμούς και τελευταία χωρίς βαθμό η Βουλγαρία.

12ος όμιλος: Ο όμιλος της Εθνικής μας που ολοκληρώθηκε χθες και πρώτη τερμάτισε η Πολωνία με δεύτερη τη Σουηδία.

13ος όμιλος: Συμμετέχουν Ιταλία, Γεωργία, Λετονία και Μαυροβούνιο και η αγωνιστική δράση θα αρχίσει σήμερα στη Γεωργία.