2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
  • Ομόνοια,Παφιακός,Ν.Σαλαμίνα ,ΑΠΟΕΛ οι νικητές των αγώνων του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών

Ομόνοια,Παφιακός,Ν.Σαλαμίνα ,ΑΠΟΕΛ οι νικητές των αγώνων του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών

By on 28 Οκτωβρίου, 2017 0 826 Views

Η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας αφού κέρδισε μέσα στο «Θεμιιστόκλειο» την Ανόρθωση με 0-3 σετ και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα σε τρεις αγώνες. Στους άλλους αγώνες της ημέρας το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ολυμπιάς Φρενάρους με 3-1, ενώ με το ίδιο σκορ η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε στη Δερύνεια την Αναγέννηση. Επίσης, μετά από εξαιρετικό αγώνα ο Παφιακός κέρδισε την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-0 σετ στη Λεμεσό.

Με τη φόρα της Ευρώπης

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-3 Σετ: 1o 16-25, 2ο 27-29, 3ο 19-25

Τη δεύτερή της νίκη πέτυχε η Ομόνοια αφού στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής κέρδισε στο «Θεμιστόκλειο» την Ανόρθωση με 0-3 σετ και η επιστροφή της στις εγχώριες διοργανώσεις μετά τη μεγάλη πρόκριση στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς – Λίγκ ήταν ομαλή. Η Ανόρθωση μετά το πρώτο σετ στάθηκε πολύ καλά, ήταν ανταγωνιστική και μπορούσε να διεκδικούσε κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Ο αγώνας έγινε στην παρουσία 200 θεατών.

Mε τη δυναμική της Ευρώπης μπήκε η Ομόνοια στο τάραφλεξ του «Θεμιστόκλειου» και πήρε το πρώτο σετ με 16-25 και έκανε το 0-1 απέναντι σε μια Ανόρθωση που αιφνιδιάστηκε.

Το δεύτερο σετ είχε «άγρια ομορφιά»και μια σούπερ ανατροπή για την Ομόνοια. Η Ανόρθωση ήταν πολύ καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου σετ αφού προηγήθηκε μέχρι και με τρεις πόντους διαφορά 15-12. Η Ομόνοια ανασυντάχθηκε και οδήγησε το σετ στους έξτρα πόντους όπου με κορυφαίο τον Σιντιμπέ «γύρισε» τα δεδομένα και κέρδισε με 27-29, «γράφοντας» παράλληλα το 0-2.

Οι δυο ομάδες άρχισαν τον αγώνα πολύ καλά και μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ καμιά ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη ανέβασαν την απόδοσή τους και ξέφυγαν με 13 -17,αφού η Ανόρθωση αντιμετώπισε πρόβλημα στην υποδοχή. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 16-21, αλλά ένα μπλακ – άουτ έδωσε την ευκαιρία στην Ανόρθωση να μειώσει 18-21. Ωστόσο, η Ομόνοια έφυγε με τη νίκη από το «Θεμιστόκλειο» κερδίζοντας το σετ με 19-25 και με «καθαρό» σκορ 0-3 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ.ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Κνέζεβιτς, Ματέι, Παλχαρίνι, Κολάς, Σόρενσεν, Κοντός, – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Γ. ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ): Αχ. Πετρακκίδης, Αντωνιάδης, Σιντιμπέ, Γκούζμαν,Αλεξίου, Μπέγκρεϊ – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου – Αλλαγές: Σαββίδης, Σωτ. Πετρακκίδης, Αδάμου.

«Ερυθρόλευκα» χααμόγελα

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1-3Σετ: 1ο 21-25 ,2ο 23-25, 3ο 25-19, 4Ο 17-25
Ανώτερη η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε μετά από ένα πολύ καλό αγώνα την Αναγέννηση Δερύνειας με 1-3 σετ στη σάλα της Δερύνειας. Οι «ερυθρόλευκοι» «κόλλησαν» δεύτερη σερί νίκη, ενώ οι «πράσινοι» έχασαν για δεύτερη σερί αγωνιστική στην έδρα τους.

Eνδιαφέρον ήταν το πρώτο σετ με τις δυο ομάδες να παίζουν καλό βόλεϊ, αλλά τελικά να κερδίζει η Νέα Σαλαμίνα με 21 -25 και να παίρνει το προβάδισμα

Ο αγώνας συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός και στο δεύτερο σετ με τελικό νικητή πάλι την ομάδα των «ερυθρολεύκων» που κέρδισε με 23-25 και αύξησε σε 0-2 σετ. Το τρίτο και τέταρτο σετ είχαν διαφορετική τροπή αφού στο μεν τρίτο οι Δερυνειώτες ήταν ανώτεροι και κέρδισαν 25-19, ενώ στο τέταρτο οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και κέρδισαν 17-25 εξασφαλίζοντας και τη νίκη με 1-3 σετ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ. (Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Νόσοφ, Καραγιάννης, Ροντόλφο,Γκρόενβελντ, Κ. Παπαϊωάννου, Χριστοφή – Λίμπερο: Χρ. Παπαϊωάννου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ(ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Παφίτης, Κασαμπαλής, Βανέγκας,Ζηκάκης, Γεωργίου, Κορνιένκο – Λίμπερο: Κοπανάροφ. – Αλλαγές: Σιαπάνης, Χρυσοστόμου.

«Δια πυρός και σιδήρου» ο Παφιακός

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ 0-3 Σετ: 1o 23-25, 2ο 23-25, 3ο 24-26
Δια πυρός και σιδήρου ο Παφιακός πέρασε από το «Σπύρος Κυπριανού» όπου μετά από ένα εξαιρετικό αγώνα κέρδισε την εντυπωσιακή Pokka ΑΕ Καραβά με 0-3 σετ και επανήλθε στις νίκες μετά την εντός έδρα ήττα από το ΑΠΟΕΛ. Η νίκη της Παφιακής ομάδας επιτεύχθηκε χωρίς την παρουσία του Βραζιλιάνου ακραίου Σέρχιο Ντίας αφού η μεταγραφή του δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. Η Pokka ΑΕ Καραβά έπαιξε σπουδαίο βόλεϊ δείχνοντας ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της και στους επόμενους αγώνες θα κάνει πολλές ζημιές.. Τον αγώνα παρακολούθησαν 50 θεατές.

Επί ίσοις όροις παίχθηκε το πρώτο σετ με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να κυριαρχήσουν. Τελικά, ο Παφιακός πιο ψύχραιμος πήρε το σετ με 23-25 και το ψυχολογικό προβάδισμα του 0-1
.
Τα ίδια δεδομένα επικράτησαν και στο δεύτερο σετ. Τόσο οι «κιτρινόμαυροι» όσο και οι «κυανόλευκοι» τα έδωσαν όλα για να πάρουν το σετ με την τύχη να χαμογελά τελικά στους Παφίτες που κέρδισαν 23-25 και άνοιξαν την «ψαλίδα» του σκορ στο 0-2.

Το τρίτο σετ ήταν με μια λέξη εξαιρετικό. Οι δυο ομάδες έπαιξαν φοβερό βόλεϊ με το σετ να κρίνεται στους έξτρα πόντους με τον Παφιακό να κερδίζει με 24-26 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Παναγιωτίδης, Μοράλες, Καρακατσάνης, Ράμα, Ντουγκριαρένκο, Χατζηφιλίππου, – Λίμπερο: Αχιλλέως.

ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Κ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ): Οικονομίδης, Κωνσταντινίδης,Παπαδόπουλος, Ασπιώτης,Τοντόροβιτς, Ευσταθίου – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Πλατρίτης, Σοφ. Χριστοδούλου.

ΑΠΟΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡΕΝΑΡΟΥΣ 3-1 Σετ: 1o 25-15, 2ο 21-25, 3ο 25-17, 4ο 25-18

Πρώτο και αήττητο εξακολουθεί να παραμένει το ΑΠΟΕΛ μετά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής. Οι «γαλαζοκίτρινοι» παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε πάρα πολύ από τους «μαυροκόκκινους» του Φρενάρους. Η ομάδα του Γιάννη Μέλκα ήταν ανώτερη στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Π. Κωνσταντίνου ανέβασε στροφές και είδαμε άλλο αγώνα.

Πολύ καλά μπήκε στον αγώνα το ΑΠΟΕΛ δείχνοντας ότι ήθελε να πάρει ψυχολογία κάτι που πέτυχε κερδίζοντας το πρλώτο σετ με 25-15 και προηγήθηκε 1-0 απέναντι στη φιλότιμη ομάδα του Φρενάρους.

Το δεύτερο σετ ήταν πολύ διαφορετικό. Η Ολυμπιάς Φρενάρους έδειξε τα «δόντια» της και όχι μόνο πίεσε το ΑΠΟΕΛ, αλλά κατάφερε να πάρει το σετ ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1, δίνοντας άλλη τροπή στον αγώνα.

Το τρίτο και τέταρτο σετ το ΑΠΟΕΛ βελτιώθηκε (σ.σ. έπιασαν τόπο οι φωνές του Γιάννη Μέλκα) και παίζοντας σοβαρά κέρδισε με 25-17 και 25-18 αντίστοιχα «καθαρίζοντας» τη νίκη με 3-1 σετ.

AΠΟΕΛ(Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Χατζηπαύλου, Χαλλουμής, Βερίσιμο, Γ. Χρυσοστόμου, Λούνα, Πούλκο – Λίμπερο: Χουμαγιούν. – Αλλαγές: Παντελή.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. (Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Αντωνίου, Στέκας, Γιανούζοβιτς,Τέρετσουκ, Φιλίπας, Αδάμου – Λίμπερο: Πρωτοπαπάς. – Αλλαγές: Παπέττας, Πέτρου.

Στη βαθμολογία μετά από τρεις αγώνες προηγείται το ΑΠΟΕΛ με οκτώ βαθμούς και ακολουθεί με 7 ο Παφιακός. Με έξι βαθμούς είναι η Ομόνοια (σε δυο αγώνες) και η Νέα Σαλαμίνα με 6 βαθμούς. Με τρεις ακολουθούν Αναγέννηση Δ. και Ανόρθωση και χωρίς βαθμούς η Ολυμπιάς Φρ. και η Pokka ΑΕ Καραβά.

Η επόμενη αγωνιστική 4η περιλαμβάνει αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το ΑΠΟΕΛ δοκιμάζεται στη Λεμεσό με τη Νέα Σαλαμίνα, θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι Ομόνοια – Παφιακός, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο ενδιαφέροντες αγώνες Ανόρθωση – Αναγέννηση Δ. και Ολυμπιάς Φρ. – Pokka ΑΕ Καραβά.