2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Η Σουηδία κέρδισε και έβαλε δύσκολα στην Ιταλία

By on 11 Νοεμβρίου, 2017 0 670 Views

Με γκολ του Γιόχανσον της ΑΕΚ, η Σουηδία νίκησε 1-0 την Ιταλία στο πρώτο σκέλος των μπαράζ του Mundial και έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα για την Squadra Azzurra, ειδικά με την εικόνα που παρουσίασε.

Ασχημα εξελίχθηκαν τα πράγματα για την Squadra Azzurra στην Σόλνα. Η ομάδα του Τζανπιέρο Βεντούρα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, έπαιξε υπερβολικά προσεκτικά και αφού ηττήθηκε δίκαια από το γκολ του Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ, έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο στη ρεβάνς της Δευτέρας (13/11). Δοκάρι είχε ο Νταρμιάν για την Ιταλία, η οποία πλέον κινδυνεύει να χάσει μεγάλη διοργάνωση από το Euro του 1992 και Mundial από εκείνο του 1958.

Δυνατά μπήκαν στο ματς οι Σουηδοί για να αιφνιδιάσουν τους Azzurri και είχαν καλά σουτ χωρίς να βρουν στόχο με τους Φόρσμπεργκ (4′) και Τοϊβόνεν (8′) ενώ ενδιάμεσα η κεφαλιά του Μπελότι είχε περάσει έξω για τους φιλοξενούμενους (6′). Η ομάδα του Αντερσον ήταν η καλύτερη και έπαιζε ουσιαστικά στο μισό γήπεδο χωρίς να αφήσει χώρο και χρόνο στην μπάλα στην αντίπαλό της. Στο 25΄ο Φόρσμπεργκ δοκίμασε ξανά την τύχη του χωρίς να βρει στόχο και τρία λεπτά αργότερα, στο τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός πριν έρθει το ημίχρονο, ο Μάρκο Βεράτι είδε κίτρινη και χάνει τον επαναληπτικό.

Στην επανάληψη η Ιταλία φάνηκε να μπαίνει πιο καλά και είχε καλό σουτ του με τον Καντρέβα που έβγαλε ο Ολσεν, όμως η πίεση δεν συνεχίστηκε. Στο 57′ η Σουηδία έχασε τον Εκνταλ με τραυματισμό, όμως αυτό όχι απλά δεν της βγήκε σε κακό, αλλά ήταν το κλειδί του ματς, αφού τη θέση του πήρε ο Γιόχανσον της ΑΕΚ και τέσσερα λεπτά αργότερα, με σουτ που κόντραρε στον Ντε Ρόσι και άλλαξε πορεία, έκανε το 1-0. Λίγες στιγμές νωρίτερα, ο Μάρκους Μπεργκ, έπρεπε να έχει αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη καθώς έσπρωξε καθαρά τον Κιελίνι πάνω στον Μπουφόν. Ο Βεντούρα άλλαξε το σύστημα από 3-5-2 σε κάτι σαν 4-2-4 στο φινάλε, όμως πέρα από το δοκάρι του Νταρμιάν στο 70′ με μακρινό σουτ, η Squadra Azzurra δεν έκανε κάτι άλλο της προκοπής και απόλυτα φυσιολογικά ηττήθηκε με 1-0.

Σουηδία (Γιάνε Αντερσον): Ολσεν, Κραφτ (83′ Σβένσον), Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Εκνταλ (57′ Γιόχανσον), Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Τοϊβόνεν, Μπεργκ (74′ Τελίν).

Ιταλία (Τζανπιέρο Βεντούρα): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Νταρμιάν, Καντρέβα, Ντε Ρόσι, Βεράτι (75′ Ινσίνιε), Παρόλο, Μπελότι (65′ Εντερ), Ιμόμπιλε.