4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πεντάρα η Λίβερπουλ,νίκη η Έβερτον ,απώλειες για Τότεναμ

Πεντάρα η Λίβερπουλ,νίκη η Έβερτον ,απώλειες για Τότεναμ

By on 2 Δεκεμβρίου, 2017 0 641 Views

Η Λίβερπουλ επικράτησε πολύ εύκολα της Μπράιτον (1-5) και πετυχαίνοντας δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη βρέθηκε στην 4άδα με αγώνα περισσότερο. Γκέλα η Τότεναμ.

Λίγες μέρες μετά το 0-3 σε βάρος της Στόουκ, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ συνέχισε να σκοράρει και επιβλήθηκε 1-5 των νεοφώτιστων φτάνοντας τις 3 σερί εκτός έδρας νίκες και τα 6 ματς χωρίς ήττα. Οι Reds πέρασαν έτσι στο Νο4 της βαθμολογίας της Premier League έχοντας ένα ματς παραπάνω από την Αρσεναλ, που παίζει με την Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο. Μέσα σε 15 γκολ σε 15 αγωνιστικές [12 γκολ, 3 ασίστ] είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έδωσε ασίστ στον -σκόρερ δύο γκολ – Φιρμίνο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα με τον Μάρεϊ στο 17′, όμως η Λίβερπουλ χρειάστηκε ουσιαστικά δύο λεπτά για να καθαρίσει το ματς. Στο 30′ ο Κουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τσαν – έπαιξε κεντρικός αμυντικός δίπλα στον Λόβρεν – με κεφαλιά έκανε το 0-1 και στο 32′ σε αντεπίθεση κρύφτηκε η μπάλα από Φιρμίνο, Σαλάχ, Κουτίνιο για να σκοράρει ο πρώτος από κοντά για το 0-2 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Νωρίς στην επανάληψη οι Κόκκινοι έκαναν το 0-3, όταν ύστερα από χαμένη ευκαιρία της Μπράιτον ο Σαλάχ έφυγε στην κόντρα και αφού πήρε τρεις πάνω του έβγαλε μόνο του τον Φιρμίνο που τελείωσε όμορφα τη φάση. Στο 51′ το light σπρώξιμο του Χέντερσον στον Ντάφι δόθηκε πέναλτι και ο Μάρεϊ από τη βούλα μείωσε σε 1-3. Στο 87′ ο Κουτίνιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-4 και δύο λεπτά αργότερα έφυγε στην κόντρα και έκανε το σουτ που κόντραρε και πήγε στα δίχτυα για το τελικό 1-5.

Μπράιτον (Κρις Χάουτον): Ράιαν, Μπονγκ, Ντανκ, Ντάφι, Σαλτόρ (77′ Σελότο), Πρέπερ, Στέφενς, Νόκαερτ (70′ Μαρτς), Μπράουν (70′ Ισκέρδο), Γκρος, Μάρεϊ.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Ρόμπερτσον, Λόβρεν, Τσαν, Αρνολντ, Χέντερσον (90′ Γκρούιτς), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο, Σαλάχ (80′ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (88′ Σολάνκε).

Χάνει κι άλλο έδαφος η Τότεναμ
Δεν της έχει πάει καθόλου καλά τον τελευταίο καιρό. Η Τότεναμ που έχει ήδη τέσσερις ήττες, όσες δηλαδή έκανε πέρσι σε όλη τη σεζόν και προερχόταν από τρεις διαδοχικές εκτός έδρας, σκόνταψε εκ νέου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτό το 1-1 αδικεί την Γουότφορντ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προηγήθηκε με κεφαλιά του Καμπασέλε (13’), με τον Σον να ισοφαρίζει από πάρε βάλε του Ερικσεν 25’). Στο 52’ αποβλήθηκε ο Σάντσες και οι Spurs που πάλευαν με παίκτη λιγότερο, στάθηκαν τυχεροί σε δοκάρι των γηπεδούχων. Οι Λονδρέζοι παρέμειναν έτσι στην 6η θέση, ενώ οι γηπεδούχοι δεν νίκησαν ούτε τώρα την Τότεναμ, κάτι που τελευταία φορά έκαναν το 1987 (3 ισοπαλίες, 6 ήττες έκτοτε).

Ξυπνά η Εβερτον
Η Εβερτον πέτυχε δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη και πρώτη με τον Σαμ Αλαρνταϊς στον πάγκο, επικρατώντας 2-0 της Χάντερσφιλντ στο Goodison Park. Τα Ζαχαρωτά ξέφυγαν έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Γκίλφι Σίγκουρντσον (47′) και Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν (73′). Ο τελευταίος είναι πλέον μέσα σε 10 γκολ για την Εβερτον σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας 6 γκολ και 4 ασίστ.

Παίρνει φόρα η Λέστερ!
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τις «αλεπούδες», που μετά την Τότεναμ, υπέταξαν και τη Μπέρνλι στο «Kings Power» και πλησίασαν ακόμα περισσότερο την πρώτη οκτάδα, φτάνοντας στους 20 βαθμούς. Μόλις στο 6’ ο Γκρέι σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ κι έκτοτε όλα έγιναν πιο απλά για τη Λέστερ. Η Μπέρνλι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά με μόλις τέσσερις ευκαιρίες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν δημιούργησε τις συνθήκες να ανατρέψει την κατάσταση, μένοντας στους 25 βαθμούς και στην και χάνοντας επαφή με την πρώτη πεντάδα.

Σήκωσε «κεφάλι» η Στόουκ
Λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ, η Στόουκ κατάφερε να πάρει το τρίποντο απέναντι στη Σουόνσι και είδε «φως» μετά από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη και δυο συνεχόμενες ήττες. Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τον Μπονί, αλλά ο Σακίρι έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 36’. Λίγο αργότερα (40’), ο Ντιούφ έκανε το 2-1, που παρέμεινε ως το τέλος, αφού η αδύναμη Σουόνσι δεν κατάφερε να αντιδράσει. Έτσι παρέμεινε με μόλις 9 βαθμούς στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας τη θέση της Κρίσταλ Πάλας. Οι νικητές έφτασαν τους 16 και πλησίασαν το πάνω μέρος του ταμπλό με την τρίτη νίκη τους στο «bet365 Stadium» για φέτος.

Στο μηδέν ο Πάρντιου
Στο ντεμπούτο του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο η Γουέστ Μπρομ κόλλησε στο 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας, παρότι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ μόλις στο 8’, όταν ο Ρόμπσον-Κανού είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά του Ζαχά να χάσει δύο καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Το ματς ήταν ανοιχτό στο πρώτο μέρος, ευκαιρίες χάθηκαν και για τις δύο ομάδες, αλλά μετά το 55’ η Πάλας δυσκολευόταν να βγει από την περιοχή της. Παρόλα αυτά, η Γουέστ Μπρομ δεν έφτασε ποτέ στο γκολ της νίκης, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.