9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024

Νίκη με ανατροπή και ρεκόρ για την Σίτι

By on 3 Δεκεμβρίου, 2017 0 578 Views

Η Σίτι γύρισε το ματς με τη Γουέστ Χαμ (2-1), έφτασε τους 43 βαθμούς (!) και με τη 13η διαδοχική νίκη στην Premier League κάνει όνειρα τίτλου από τον Δεκέμβρη. Με +8 στο Ολντ Τράφορντ

Αρσεναλ (2001-02), Τσέλσι (2016-17) και… Μάντσεστερ Σίτι (2017-18), οι ομάδες που έχουν πετύχει κάτι απίθανο, μοναδικό! Οι τρεις τους έχουν πετύχει 13 διαδοχικές νίκες σε μια σεζόν στην Premier League και φυσικά κατέκτησαν τον τίτλο! Η Μάντσεστερ επικράτησε 2-1 της Γουέστ Χαμ, έφτασε τους 43 βαθμούς (!) έπειτα από 15 στροφές και βρέθηκε στο +8 από τη Γιουνάιτεντ μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ. Απίθανα πράγματα για την ομάδα του Γκουαρδιόλα! Βέβαια, για να έρθει χρειάστηκε ανατροπή, ακόμα μια στη σεζόν! Μεσοβδόμαδα ο Σίλβα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και το βράδυ της Κυριακής ήταν αυτός που με υπέροχο τέρμα… υπέγραψε ένα μεγάλο τρίποντο.

Η Σίτι πήρε με το «καλημέρα» του ματς τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να παρουσιαστεί και απειλητική. Η Γουέστ Χαμ ήταν εξαιρετικά στημένη, έβαλε δύσκολο στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν μόλις ένα καλό σουτ στο 25′ με τον Σίλβα. Οι Λονδρέζοι όποτε έβρισκαν χώρους το εκμεταλλευόντουσαν και κατάφεραν έτσι να πάνε στα αποδυτήρια με γκολ. Πριν έρθει το σοκ για τους Πολίτες, ο Λαντσίνι ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία (35′), αφού το σουτ έδιωξε ωραία ο Εντερσον. Στο 44′ ο Ογκμπόνα με κεφαλιά από σέντρα του Κρέσγουελ πέτυχε το 1-0 κι έσπασε την κατάρα, αφού ήταν το πρώτο σε 144 εμφανίσεις στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Η παρουσία του Ζεσούς στην επανάληψη έδωσε ώθηση στη Σίτι και στο 57′ ήρθε η ισοφάριση. Ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα και ο Οταμέντι με προβολή πέτυχε το 1-1! Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά, αλλά Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ και Ζεσούς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν! Η λύτρωση ήρθε στο 83′ για τη Μάντσεστερ. Ο Ντε Μπρόινε μοίρασε την… 35η ασίστ και ο Σίλβα με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το 2-1. Πάντως, οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να «κλέψουν» το βαθμό στις καθυστερήσεις, αλλά η σουτάρα του Σακό κατέληξε άουτ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Μανγκαλά, Γουόκερ, Ντανίλο (46′ Ζεσούς), Ντελφ, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Σανέ (93′ Μπερνάρντο Σίλβα), Στερλινγκ, Αγουέρο (85′ Φερναντίνιο)

Γουέστ Χαμ: Άντριαν, Ράις, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Ζαμπαλέτα, Φερνάντεζ, Μαζουακού, Κουγιατέ (43′ Σακό), Ομπιάνγκ, Λαντσίνι (69′ Αρναούτοβιτς), Αντόνιο (88′ Αγιού)