5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΟΥΡΙΝΙΟ:Αυτός που είδα σήμερα ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο

ΜΟΥΡΙΝΙΟ:Αυτός που είδα σήμερα ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο

By on 4 Δεκεμβρίου, 2017 0 1780 Views

Ο Ντε Χέα γράφει τη δική του ιστορία στην Premier League, ο Μουρίνιο ήταν αυτός που τον εκτόξευσε και ο Ισπανός μπορεί να υπερηφανεύεται πως βρίσκεται στους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου.
———————————————————————————————————-

Είναι ο Νταβίδ Ντε Χέα ο κορυφαίος γκολκίπερ στον πλανήτη τη δεδομένη στιγμή; Αν κάποιος έβλεπε τις απίθανες επεμβάσεις του στο ντέρμπι με την Αρσεναλ δεν θα μπορούσε να μη συμφωνήσει με τον Ζοσέ Μουρίνιο

«Αυτός που είδα σήμερα ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Του το είπα μετά το ματς» τόνισε ο Special One. Ο Ισπανός κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Premier League με 14 επεμβάσεις, ενώ οι τοποθετήσεις του στις προσπάθειες του Λακαζέτ και του Αλέξις στην ίδια φάση μπήκαν στο πάνθεον της διοργάνωσης.

Ο συγκεκριμένος αριθμός επεμβάσεων ισοφάρισε το ρεκόρ του Τιμ Κρουλ (11/2013) και του Βίτο Μανόνε (04/2014), αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορούν οι δυο τους να συγκριθούν με τον Ισπανό! Ο Ντε Χέα είναι ο διακαής πόθος του Ζινεντίν Ζιντάν και η Ρεάλ Μαδρίτης θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει, έστω κι αν χρειαστεί να περιμένει αρκετούς μήνες.

Πριν δυο καλοκαίρια, ο Ισπανός βρέθηκε μια ανάσα από τη Βασίλισσα, αλλά η Γιουνάιτεντ έβαλε φρένο παρά την επιθυμία του διεθνή γκολκίπερ. Μάλιστα, για να τον ντοπάρει του έδωσε νέο συμβόλαιο κάνοντας τον έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους τερματοφύλακες του πλανήτη. Ο Special One ανέλαβε το ρόλο της παραμονής του και φρόντισε να του στείλει το μήνυμά του «Δεν θα μπορούσε να έχω καλύτερο γκολκίπερ από τον Νταβίντ. Θέλω να μείνει στην ομάδα. Δεν πρόκειται να μιλήσω για υποθετικά πράγματα. Το μόνο πράγμα που είναι πραγματικό είναι ότι είναι παίκτης μου. Είμαι χαρούμενος μαζί του, ξέρω ότι είναι ευχαριστημένος μαζί μου και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άλλο…».

Στα 27 χρόνια έγινε ο νεαρότερος γκολκίπερ που ξεπέρασε τα 100 clean sheets, τις περισσότερες επεμβάσεις σε ένα ματς στην Premier League, είναι και ο βασικός τερματοφύλακας της Ισπανίας! Η εξέλιξή του απίθανη, αφού σε μια πενταετία έγινε ο αγαπημένος παίκτης των φιλάθλων του συλλόγου. Οι ίδιοι που το 2012 του… ζητούσαν να πάει σε οφθαλμίατρο, τρεις σερί σεζόν τον ψήφισαν ως τον κορυφαίο της ομάδας τους.

Ισως και η επέμβαση με λέιζερ να τον βοήθησε, αν και όλοι όσοι είναι δίπλα του μιλούν για τον πιο εργατικό παίκτη. Πρότυπό του είναι ένας άλλος θρύλος της Μάντσεστερ, ο Πέτερ Σμάιχελ «Πάντοτε μελετούσα και ακόμα το κάνω, τις κινήσεις του Πέτερ Σμάιχελ. Τις εξόδους, το παιχνίδι του με τα πόδια. Για μένα παραμένει ο κορυφαίος που έχω δει».

Στα αποδυτήρια του Emirates δυο προπονητές είχαν διαφορετικά συναισθήματα, ο ένας ενθουσιασμένος, ο άλλος οργισμένος, αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούσαν. Ο Αρσέν Βενγκέρ κοιτούσε τα στατιστικά και… μονολογούσε «Είχαμε δέκα φάσεις για γκολ, αλλά ο τερματοφύλακάς τους ήταν εντυπωσιακός».

Τα αντανακλαστικά είναι η δύναμή του και το απέδειξε μένοντας όρθιος στο σφυροκόπημα που δεχόταν από τους Κανονιέρηδες. Η… εκθαμβωτική διπλή επέμβαση, όταν η Αρσεναλ πίεζε για την ισοφάριση δεν θα ξεχαστεί. Ο Ντε Χέα έπεσε προς τα δεξιά για να νικήσει τον Λακαζέτ και στη συνέχεια αρνήθηκε να δεχθεί γκολ μπλοκάροντας με το πόδι του την προσπάθεια του Αλέξις.

Η άμυνα της Γιουνάιτεντ είναι το μυστικό για τη φετινή καλή πορεία, αλλά ο Ντε Χέα είναι εκεί, όταν ο Μουρίνιο και οι συμπαίκτες του τον χρειάζονται όσο κανέναν άλλον!