4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τα σενάρια για πρόκριση σε 4 ομίλους( Champions League μέρος πρώτο απόψε)

Τα σενάρια για πρόκριση σε 4 ομίλους( Champions League μέρος πρώτο απόψε)

By on 5 Δεκεμβρίου, 2017 0 783 Views

Aπόψε διεξάγεται το πρώτο μέρος της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League 2017-18, δηλαδή ολοκληρώνονται οι 4 πρώτοι όμιλοι.

Μόνο στον 2ο όμιλο ξέρουμε ήδη ποιες 2 ομάδες θα προκριθούν, όμως η Μπάγερν θα προσπαθήσει να… κλέψει την πρωτιά απ’ την Παρί Σεν-Ζερμέν.

Στον πρώτο όμιλο κανείς δεν έχει περάσει, καθώς υπάρχει σενάριο τριπλής ισοβαθμίας και για να αποκλειστεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται θαύμα, ενώ μόνο με “αυτοκτονία” της Ρόμα μπορεί να περάσει η Ατλέτικο, όπως δύσκολο φαντάζει και η Σπόρτινγκ να προσπεράσει τη Γιουβέντους.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης (και πρωτιάς) ανά όμιλο.
Τα σενάρια

Group A: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ και με νίκη θα περάσει αυτή και η Βασιλεία, ακόμη και αν χάσουν οι Ελβετοί στην έδρα της Μπενφίκα. Η ManUtd θα προκριθεί ακόμη και με ισοπαλία, κατακτώντας μάλιστα και την πρώτη θέση. Για να περάσει η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να νικήσει τους Άγγλους και να μη νικήσει η Βασιλεία ή να πάρει ισοπαλία από τους Άγγλους και να ηττηθεί η Βασιλεία. Αν νικήσει η ΤΣΣΚΑ και η Βασιλεία, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή (12 βαθμοί) και θα μετρήσουν τα μεταξύ τους ματς. Τότε, οι βαθμοί θα είναι ίδιοι (6 για κάθε μία απ’ τις τρεις ομάδες), άρα θα μετρήσουν τα τέρματα στα μεταξύ τους ματς. Η Βασιλεία έχει 4-5 (τέρματα) και έχει δώσει όλα τα ματς, ενώ χωρίς το 2ο μεταξύ τους η Γιουνάιτεντ έχει 7-2 και η ΤΣΣΚΑ έχει 3-8. Για να αποκλειστεί η Μάντσεστερ λοιπόν πρέπει να χάσει με 7 γκολ διαφορά (για να την περάσει και η Βασιλεία), ενώ η ΤΣΣΚΑ για να περάσει την Βασιλεία στην τριπλή ισοβαθμία και να προκριθεί (ως 2η) πρέπει να νικήσει με 4 γκολ διαφορά την ομάδα του Μουρίνιο (για να περάσει ως 1η θα πρέπει να νικήσει με 5 γκολ διαφορά).

Group B: Παρί Σεν-Ζερμέν και Μπάγερν έχουν προκριθεί. Οι Γάλλοι έχουν 15 βαθμούς, οι Βαυαροί 12 και παίζουν μεταξύ τους στη Γερμανία. Με ισοπαλία η “διπλό” η Παρί φυσικά θα τερματίσει στην κορυφή, όπως και με ήττα μέχρι 3 τέρματα. Είχε νικήσει 3-0 στο Παρίσι, έτσι η Μπάγερν θέλει νίκη με 4 γκολ διαφορά για να πάρει αυτή την πρωτιά (με 3-0 θα την πάρει η Παρί λόγω καλύτερης διαφορά τερμάτων).

Group C: Η Τσέλσι έχει προκριθεί και αν δεν χάσει απ’ την Ατλέτικο στην Αγγλία θα τερματίσει πρώτη, κάτι που θα κάνει και με ήττα αν δεν νικήσει η Ρόμα την Καραμπάχ. Η Ρόμα με νίκη θα προκριθεί, αλλά βέβαια θα το κάνει ακόμη και με ήττα αν η Ατλέτικο δεν νικήσει στο Λονδίνο. Η Ατλέτικο για να περάσει πρέπει να νικήσει την Τσέλσι και η Ρόμα να μη νικήσει την Καραμπάχ (με ισοπαλία θα ισοβαθμούν και η Ατλέτικο υπερτερεί).

Group D: Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί και έχει κατακτήσει την κορυφή. Αν η Γιουβέντους νικήσει τον Ολυμπιακό θα περάσει, κάτι που θα κάνει όμως και με ισοπαλία και με ήττα, αν δεν νικήσει η Σπόρτινγκ στην Βαρκελώνη. Η Σπόρτινγκ θα περάσει μόνο αν νικήσει την Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους δεν νικήσει στην Ελλάδα. Αν η Σπόρτινγκ πάρει έναν βαθμό και η Γιουβέντους χάσει, τότε ισοβαθμούν (8), αλλά οι Ιταλοί υπερτερούν.