17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

Η Σίτι πήρε το ντέρμπι και είναι στο +11

By on 10 Δεκεμβρίου, 2017 0 540 Views

Η Σίτι άνοιξε τα δώρα της άμυνας της Γιουνάιτεντ, επιβλήθηκε και φέτος 1-2 στο Old Trafford, έφτασε τις 14 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και αφού της έσπασε αήττητο 40 αγώνων, πήγε στο +11 στην κορυφή!
………………..

Σε άσχημο εφιάλτη της Γιουνάιτεντ εξελίσσεται η Σίτι. Οι Πολίτες πήραν τεράστια νίκη με 1-2 που σημαίνει τουλάχιστον μισό τίτλο στο Old Trafford και πήαν τη διαφορά από τη 2η θέση στους 11 βαθμούς. Η μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα εκμεταλλεύτηκε την τύχη και την ανικανότητα του Λουκάκου να διώξει σε δύο στημένες φάσεις και επέβαλλε ήττα στο Θέατρο των Ονείρων για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν η ίδια είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ! Η νίκη της Σίτι, πέρα από την τεράστια βαθμολογική σημασία και πέρα από το κάζο στην Γιουνάιτεντ, της χαρίζει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου καθώς έγινε η μοναδική με 14 σερί νίκες σε μία σεζόν, αφήνοντας πίσω την Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε που έφτασε τις 13 πέρυσι. Σίλβα και Οταμέντι τα γκολ των Citizens, είχε ισοφαρίσει ο Ράσφορντ για τους Red Devils.

Μια εικόνα που οι περισσότεροι θα περίμεναν είχε από το πρώτο κομμάτι του το παιχνίδι. Η Γιουνάιτεντ άφησε την μπάλα στην Σίτι και περίμενε πίσω χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα η αντίπαλός της να φτάσει την κατοχή πάνω από το 75%. Η ομάδα του Πεπ είχε εκτός από την ποιότητα και την άνεση να κυκλοφορεί και μέσα σε ένα λεπτό είχε δύο καλές στιγμές. Στο 16′ ο Στέρλινγκ συνδυάστηκε με τον Ζεσούς αλλά το πλασέ του πήγε στα χέρια του Ντε Χέα, κατάληξη που είχε και η προσπάθεια του Βραζιλιάνου, ο οποίος στο 17′ χόρεψε τον Ρόχο αλλά δεν έκανε καλή τελική. Το σκηνικό στο παιχνίδι δεν άλλαζε, η Σίτι είχε πρωτοβουλιά και η Γιουνάιτεντ περίμενε βαθιά στην άμυνα, για να είναι όλα τα λεφτά το τελευταίο πεντάλεπτο.

Στο 42′ οι Πολίτες είχαν ευκαιρία όταν μετά τη σέντρα του Ντελφ η μπάλα πέρασε για τον Σανέ που έκανε κοντρόλ και σουτ αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε σε κόρνερ. Από αυτό όμως, η Σίτι άνοιξε το σκορ καθώς αφού εκτελέστηκε, Λουκάκου και Οταμέντι πήδηξαν και η μπάλα πήγε στον Σίλβα που σκόραρε από κοντά (0-1). Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήταν εκπληκτική καθώς όσα δεν είναι κάνει σε όλο το πρώτο μέρος, τα έκανε στο φινάλε του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρσιάλ σούταρε στον Εντερσον και στο δεύτερο Οταμέντι και Ντελφ έχασαν τη σέντρα και ο Ράσφορντ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάπως διαφορετικό. Με ρυθμό στη μεταφορά της μπάλας, με τη Γιουνάιτεντ να δείχνει ότι κάποια σημάδια για το γεγονός πως δεν θα περίμενε τόσο πολύ πλέον τη Σίτι όπως το έκανε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να τη «χτυπήσει» όταν αποφάσιζε να παίξει, όμως, στα μετόπισθεν των «κόκκινων διαβόλων» κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. Και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι «πολίτες» στο 54′ φτάνοντας σε νέο γκολ από στημένη φάση και… νέα γκάφα του Λουκάκου! Ο Βέλγος δεν έδιωξε καλά μια εκτέλεση φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Ερέρα και επέτρεψε στον Οταμέντι με ωραίο γυριστό να σκοράρει για το 2-1! Με το νέο προβάδισμα και τη σημασία που αποκτούσε πλέον, ο Γκουαρδιόλα ενίσχυσε την άμυνα με την είσοδο του Μανγκαλά αντί του Ζέσους και η Σίτι έδειξε να δίνει πλέον ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση, αφού έπρεπε να υπερασπιστεί το σκορ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορούσαν να τρέξουν μέχρι την εστία του Έντερσον, το ματς ήταν αρκετά ανοιχτό, πέρασε στο παιχνίδι και ο Ζλάταν για να πλαισιώσει τον Λουκάκου και ν’ αποτρέψουν την ήττα, όμως ο Βέλγος αρχικά εξ επαφής στο 84′ είδε τον Έντερσον να κάνει απόκρουση με το πρόσωπο και εν συνεχεία σε δυνατό σουτ του Μάτα ο πορτιέρε έδιωξε με το σώμα! Το 2-1 παρέμεινε με άριστη διαχείριση από την ομάδα του Πεπ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Ρόχο (46′ Λίντελοφ), Γιανγκ, Μάτιτς, Ερέρα (82′ Μάτα), Λίνγκαρντ (76′ Ιμπραΐμοβιτς), Μαρσιάλ, Ράσφορντ, Λουκάκου.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Κομπανί (46′ Γκουντογκάν), Ντελφ, Φερναντίνιο, Νταβίδ Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ (88′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ζεσούς (59′ Μανγκαλά).