5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Ο Ζιρού έσωσε πάλι την Άρσεναλ

By on 10 Δεκεμβρίου, 2017 0 664 Views

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον… Ο Ολιβιέ Ζιρού γι’ ακόμα ένα ματς περνάει με αλλαγή για την Άρσεναλ και σκοράρει για να τη σώσει, αφού χάρισε έναν ανέλπιστο – όπως εξελισσόταν το ματς – βαθμό στην έδρα της Σαουθάμπτον με το τελικό 1-1.

Ο Γάλλος στράικερ των Λονδρέζων ισοφάρισε τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, έχοντας πλέον μετρήσει 17 γκολ συμμετέχοντας με αλλαγή σε παιχνίδι τγς Premier League!

Έχοντας παρακολουθήσει σε βίντεο τον τρόπο με τον οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε πριν από μια εβδομάδα νικήτρια από το «Έμιρεϊτς», η Σαουθάμπτον προσπάθησε ν’ αντιγράψει την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο για να πάρει κάτι από το ματς. Έτσι, κατάφερε να αιφνιδιάσει και μόλις 127” μετά την πρώτη σέντρα, ο Τσάρλι Όστιν βρέθηκε από έξυπνη κάθετη εντός περιοχής για να νικήσει από κοντά τον Τσεχ και να γράψει το 1-0! Αμέσως μετά, ο στράικερ των «αγίων» βρέθηκε πάλι σε θέση βολής, για να νικηθεί όμως από τον γκολκίπερ των Λονδρέζων. Η Άρσεναλ μπήκε στο ματς μετά το πρώτο 10λεπτο, αντιμετώπισε δυσκολίες και είχε μόλις ένα εξαιρετικό σουτ στον στόχο, με τον Ράμσεϊ στο 32′ να δοκιμάζει τα ρεφλέρ του Φόρστερ, ο οποίος πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση χαμηλά. Παράλληλα με την ανάκτηση της κατοχής της μπάλας, οι «κανονιέρηδες» έπρεπε να βρουν ισορροπία ώστε να μην αγχώνονται στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων.

Από μόνη της η πίεση που άσκησε η ομάδα του Βενγκέρ στα καρέ της Σαουθάμπτον με την έναρξη του δεύτερου μέρους, έδειχνε πως δεν θα ήταν αρκετή δίχως κινήσεις από τον πάγκο… Οι γηπεδούχοι στο «St.Mary’s» συνέχισαν να είναι πολύ πιο απειλητικοί όταν έτρεχαν στην αντεπίθεση και αρχικά με τον Ρομέου είχαν οριζόντιο δοκάρι σε τρομερό σουτ στο 62′, ενώ, λίγο αργότερα ο Μπέρτραντ πλάσαρε άσχημα υπό την πίεση του Κοσιελνί, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή. Ο Μερτεσάκερ «θυσιάστηκε» για να περάσει στο παιχνίδι ο Ντάνι Γουέλμπεκ μήπως και προσφέρει κάτι διαφορετικό επιθετικά, όπως επίσης βρέθηκαν γρήγορα στο γήπεδο οι Γουίλσιρ και Ζιρού για να… σωθεί ό,τι ήταν δυνατό για την Άρσεναλ. Δίνοντας βάση στην προσπάθεια σκοραρίσματος, οι «κανονιέρηδες» κινδύνευαν με τις ψηλές μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς τους να τιμωρηθούν πολύ σκληρά, όμως η λύση βρέθηκε στο 88′. Ο Ολιβιέ Ζιρού, όπως ακριβώς το συνηθίζει έχοντας περάσει με αλλαγή, σκόραρε με κεφαλιά για το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Στίφενς, Γιοσίντα, Φαν Ντάικ, Μπέρτραντ, Ρομέου, Χόιμπιεργκ, Γουόρντ – Πρόους, Τάντιτς (88′ Ντέιβις), Ρέντμοντ (74′ Μπουφάλ), Όστιν (86′ Γκαμπιαντίνι)

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ (64′ Γουέλμπεκ), Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα (69′ Γουίλσιρ), Κολάσινατς, Εζίλ, Αλέξις, Λακαζέτ (72′ Ζιρού)