9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024

Νέα αρχή με νίκη για την Γιουνάιτεντ

By on 1 Ιανουαρίου, 2018 0 567 Views

Κι όμως, κερδίζει: μετά από τρεις σερί ισοπαλίες στα προηγούμενα ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε «ελεγχόμενα» με 0-2 της Έβερτον εκτός έδρας, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο το 2018.
Μικροί στο χωριό μας τα λέγαμε “New Year’s Resolutions” και εννοούσαμε πως από τη νέα χρονιά θα κάνουμε καινούργια πράγματα- πράγματα που τον περασμένο χρόνο «αγνοούσαμε» ή είχαμε ξεχάσει να κάνουμε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο στα τέλη του 2017 είχε ξεχάσει τι θα πει «νίκη» στην Premier League, καθώς προερχόταν από 3 σερί ισοπαλίες. Γι’ αυτό, ένα από τα New Year’s Resolutions της για το 2018 θα ήταν, προφανώς, το να επιστρέψει στις νίκες.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι είδαν μετά το ημίχρονο τους Μάτα, Πογκμπά να γίνονται αφεντικά και να παρασύρουν όλη την ομάδα σε επιθετικό ρυθμό. Στο 51′ ο Ισπανός σημάδεψε το δεξί δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ με το ωραίο φαλτσαριστό του Μαρσιάλ από το ημικύκλιο (ο Γάλλος έχει 4 γκολ και 2 ασίστ σε 5 αγώνες με την Εβερτον). Στην μοναδική πραγματικά καλή στιγμή της κακής Εβερτον (70′), η κεφαλιά ψαράκι του Νιάσε πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Ο Πίκφορντ έκανε την επέμβαση του αγώνα (78′) στο δυνατό χαμηλό του Λίνγκαρντ, αλλά ο τελευταίος τον νίκησε τρία λεπτά πιο μετά με υπέροχο τρόπο. Αφού προσποιήθηκε, κινήθηκε παράλληλα και με φοβερό τελείωμα έξω από την περιοχή, κλείδωσε το διπλό και επέτρεψε στον Ζοσέ Μουρίνιο να ανεβάσει στις εννέα νίκες (+3 ισοπαλίες) το τρελό ρεκόρ του κόντρα στον Σαμ Αλαρνταϊς, που είναι ο μεγαλύτερος «πελάτης» του στην Premier League.

Εβερτον (Σαμ Αλαρνταϊς): Πίκφορντ, Κιν, Γουίλιαμς, Χόλγκεϊτ, Μαρτίνα, Ντέιβις, Σνάιντερλεν, Νιάσε, Μπολάσι (62′ Λένον), Ρούνεϊ (62′ ΜακΚάρθι), Βλάσιτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Ρόχο, Σο, Μάτιτς, Ερέρα, Μάτα (92′ Τουανζέμπε), Πογκμπά, Λίνγκαρντ (87′ Μπλιντ), Μαρσιάλ (77′ Ράσφορντ).