8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τον έπληξε στο τέλος η ΑΕΛ.Παράπονα του Απόλλωνα για την διαιτησία

Τον έπληξε στο τέλος η ΑΕΛ.Παράπονα του Απόλλωνα για την διαιτησία

By on 3 Ιανουαρίου, 2018 0 866 Views

Στα ντέρμπι της Λεμεσού υπάρχει ρνα γκολ στο τέλος.Σήμερα το πέτυχε η ΑΕΛ στερώντας τη νίκη απο τον Απόλλωνα που ήταν καλύτερος στο β’ημίχρονο και βρέθηκε κοντά στη νίκη την οποία κρατούσε μέχρι το 90′.

Ο Εμίλιο Ζελάγια έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα στο 49’αλλά ο Αρουαμπαρένα ήταν αυτός που στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 1-1 απο αμφισβητούμενη θέση οφσάιντ..

Το παιχνίδι:

Το φιλμ του πρώτου μέρους στο Τσίρειο στάδιο ήθελε τον Απόλλωνα να είναι η ομάδα που κρατούσε μπάλα, πίεζε, αλλά κυριευμένη από το άγχος δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη ΑΕΛ, η οποία στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν αλάνθαστη, ενώ κατόρθωσε να φέρει το ματς στα δικά της μέτρα και ουσιαστικά να κερδίσει στο τακτικό κομμάτι. Οι δυνατές μονομαχίες, κυρίως στη μεσαία γραμμή, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού στα αρχικά του στάδια. Ο Απόλλωνας ανέβηκε και στο διάστημα 20-30 πίεσε τους «γαλαζοκίτρινους», με κύριους εκφραστές τους Πέδρο και Γιάκολις, αλλά η άμυνα της ΑΕΛ αναχαίτισε κάθε προσπάθεια γύρω από την εστία του Βοζίνια. Σταδιακά το συγκρότημα του Μπρούνο Μπαλταζάρ ανέβηκε, είχε δυο καλά σουτ με τους Αλνταϊρ και Σίλβα, με το άγονο 0-0 ωστόσο να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο οι «γαλάζιοι», το κατάφεραν στο 4′ λεπτό της επανάληψης. Ο Μαρτίνες με μπαλιά ακριβείας από τα αριστερά βρήκε τον Ζελάγια που με καρφωτή κεφαλιά έβαλε τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πέτυχε αυτό που έψαχνε και έφερε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα, σε αντίθεση με την ΑΕΛ που μετά το γκολ που δέχθηκε δεν είχε λύσεις για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους, μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Αρουαμπαρένα με το σώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ενώ προηγήθηκε μπαλιά του Σασία και κεφαλιά του Μαύρου που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.Ο σκόρερ φάνηκε να είναι εκτεθιμένος σε θέση οφσάιντ προκαλόντας τις διαμαρτυρίες του Απόλλωνα που εδικαιούτο και δυο φσουλ εκτός περιοχής μετά το 1-1αλλά ο Χριστοφή του τα αρνήθηκε.Οι δυο ομάδες ζήτησαν απο ένα πέναλτι σε χέρια μέσα στην περιοχή στο Α’ημίχρονο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιάκολις, Πέδρο (3η), Σακέτι/Αβραάμ (6η), Μπενίτεθ (3η)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τιμόθεος Χριστοφή

ΒΟΗΘΟΙ: Μάριος Δημητριάδης, Όμηρος Τζιωρτζής.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ζάντερ, Γιάκολις, Σακέτι, Άλαν, Σκέμπρι(62΄ Σαρδινέρο), Μαρτίνες(85΄Πίττας), Ζελάγια(75΄ Μαγκλίτσα).

ΑΕΛ: Βοζίνια, Κυριάκου, Λαφράνς, Μιτρέα, Αβραάμ, Φιντέλις, Σοάρες, Μέσκα(58΄ Αρουαμπαρένα), Σάσι, Αλνταϊρ(78΄ Μαύρου), Σίλβα(58΄ Μπενίτεθ).

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4972