5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Χαμένες και οι δυο. Πρόσφεραν θέαμα Άρσεναλ και Τσέλσι αλλά δεν κέρδισαν!

Χαμένες και οι δυο. Πρόσφεραν θέαμα Άρσεναλ και Τσέλσι αλλά δεν κέρδισαν!

By on 3 Ιανουαρίου, 2018 0 676 Views

ΜΑΤΣΑΡΑ! Ισως στο κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν, Αρσεναλ και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2! Τρελός ρυθμός, πολλές χαμένες ευκαιρίες, μεγάλες επεμβάσεις, υπέροχα γκολ, αλλά και αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε καμία. Οι Κανονιέρηδες είναι στο -5 από την τετράδα, ενώ οι Μπλε δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη Λίβερπουλ. Μοιραίος ο Μοράτα με τρία χαμένα τετ α τετ, βρήκε δίχτυα ο Γουίλσιρ, δοκάρι ο Τζαπακόστα στην τελευταία φάση του ματς!
Ότι δεν έμπαινε στο πρώτο μέρος, μπήκε μαζεμένο στην επανάληψη. Ο Άλβαρο Μοράτα έχασε ένα από τα πιο εύκολα πλασέ της καριέρας του για το 0-1, πλασάροντας άτσαλα στο 13ο λεπτό και λίγο αργότερα η μπάλα έπαιξε περίεργο παιχνίδι στον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος είδε το σουτ του να χτυπάει και στα δύο οριζόντια δοκάρια του Κουρτουά και να κυλάει παράλληλα στην γραμμή του τέρματος!

Ο Βέλγος τερματοφύλακας με υπέροχη επέμβαση κράτησε το 0-0 σε συρτό πλασέ του Λακαζέτ (21’), ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Φάμπρεγκας πλάσαρε άστοχα από ιδανική θέση.

Ο καταιγισμός χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε με πρωταγωνιστές Αζάρ και Αλόνσο για την Τσέλσι, με τον Τσεχ να κάνει διπλή σπουδαία απόκρουση (49’), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κουρτουά έβγαλε τετ-α-τετ του Λακαζέτ!

Και κάπου εκεί ξεκίνησε το τσουνάμι!

Ένα τούβλο με το αριστερό του Τζακ Γουίλσιρ (63’) έκανε το 1-0 με τον Άγγλο μέσο να σκοράρει μετά από 43 παιχνίδια Premier League, όμως η χαρά των κανονιέρηδων δεν κράτησε πολύ, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπεγερίν ανέτρεψε τον Αζάρ, ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία έκανε το 1-1.

Το φινάλε όμως έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις. Μία υπέροχη συνεργασία των δύο μπακ (Τζαπακόστα, Μίκελ Αλόνσο) κι ένα τέλειο πλασέ του Ισπανού έφερε το 1-2 (83’), όμως το παιχνίδι είχε πολύ ψωμί ακόμα.

Ένας άλλος Ισπανός μπακ (Έκτορ Μπεγερίν) ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2 με πανέμορφο σουτ στο 92ο λεπτό, όμως ούτε κι εκεί είχε παιχτεί η τελευταία λέξη του δράματος.

Με την σέντρα, ο Μοράτα αστόχησε σε νέο κλασικό τετ-α-τετ, ο Τζαπακόστα που πήρε το ριμπάουντ, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και το 2-2 σφράγισε ένα υπέροχο ντέρμπι που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο για το θέαμα που πρόσφερε αλλά το Χ δεν ικανοποίησε καμιά από τις δυο ομάδες.